Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Karácsony Gergely: “Legyen mindenki továbbra is óvatos, és tartsa be a jól ismert egészségügyi szabályokat!”

2021. április 7., 16:52

Mától az országban, így Budapesten is ismét kinyitnak az üzletek, elérhetővé válnak olyan szolgáltatások, amelyeket az elmúlt egy hónapban nem lehetett igénybe venni, valamint kitolódik a kijárási tilalom kezdete is. Az új intézkedések bevezetésével Karácsony Gergely főpolgármester szerint a mi hozzáállásunkon is múlik, hogy a járvány lecsengésére vagy drámai erősödésére számíthatunk a következő hetekben.

“Megértem azok megkönnyebbülését, akiknek az új járványügyi intézkedésekkel megmenekülhet az üzlete, a munkahelye. Megértem az igényt, hogy visszakapjunk valamit a szabadságunkból. Mégis arra kérek mindenkit, értsék meg, hogy az oltás, különösen az első oltás, önmagában nem állítja meg a járványt. A fertőzés továbbra is emberéletek százait veszi el nap mint nap. Családok ezrei gyászolnak vagy imádkoznak a lélegeztetőgépen lévő szeretteik gyógyulásáért” – fogalmazott Karácsony Gergely.

“A magyar kormány, eltérően más országok védekezésétől, úgy döntött, hogy nem a fertőzöttségi adatokhoz, nem a kialakult immunitáshoz, hanem az első oltást megkapók számához igazítja a korlátozások enyhítését. Ez a kísérlet komoly felelősséget tesz minden állampolgár vállára. Hiszen azokban az országokban, ahol a magyarnál nagyobb az átoltottság, ennek eredménye csak hosszú hetek múlva jelentkezett a járványadatokban.”

A tegnapi miniszterelnöki bejelentés után “a mi hozzáállásunkon is múlik, hogy a járvány lecsengésére vagy drámai erősödésére számíthatunk-e a következő hetekben. Az európai összehasonlításban jelentős átoltottság ellenére még mindig sokan vannak, akik nem jutottak vakcinához, vagy az oltottságuk még nem biztosít kellő védettséget. És bár egyre kevesebben, de még mindig fájóan sokan vannak azok, akik elutasítják az oltást.”

A főpolgármester ezért azt kéri, legyen mindenki továbbra is óvatos, és tartsa be a jól ismert egészségügyi szabályokat. Kerüljük a tömeget, viseljünk maszkot, és mossuk, fertőtlenítsük rendszeresen a kezünket! Aki pedig bármilyen tünetet érez, kerülje mások társaságát, és teszteljen! A legfontosabb pedig: regisztráljanak, kérjék az oltást!

“Tegyünk meg mindent magunk és mások egészségéért! Járjunk el bölcsen és felelősen, egy fővároshoz, egy nemzethez méltóan!”