Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Karácsonyi jótékonysági hangverseny az Óbudai Társaskörben – Koncertre hívtuk idősklubjaink tagjait

2021. december 14., 14:58

Az Óbudai Társaskör – Kiskorona7 kulturális intézmény munkáját támogató egyesület szervezésében és a Takarékbank támogatásával karácsonyi jótékonysági koncertre hívhattuk meg kerületünk időskorú lakóit. Idősklubjaink tagjai vettek részt a jó hangulatú hangversenyen vasárnap. Köszönjük a szép felajánlást!

„Az ünnepek tájékán nem lehet fontosabb ügy, mint egymásra figyelni, és egymást megajándékozni. Nemcsak azokat, akikkel szoros közelségben vagyunk együtt, hanem azokat is, akiket bármilyen módon lehetőségünk nyílik támogatni – mondta dr. Kiss László a jótékonysági hangverseny előtti köszöntőjében. – Ezúttal kerületi idősklubjaink kilencven tagja kap nem mindennapi élményt egy ünnepi eseményen. Nagyon köszönjük mindenkinek, aki lehetővé tette ezt a szép adventi ajándékkoncertet.”

Emblematikus koncerthelyszínünkön, a Kiskorona utcai Óbudai Társaskörben az intézmény munkáját támogató egyesület szervezésében és a Takarékbank támogatásával valósulhatott meg vasárnap karácsonyi jótékonysági koncertünk, amelyen az Óbudai Szociális Szolgáltató Intézmény idősklubjainak tagjait láthattuk vendégül.

Az Óbudai Társaskör igazgatója, Vass Lajos is köszöntötte a hallgatóságot, beszédében kiemelte: „Fontosnak tarjuk, hogy a komoly tradíciókkal bíró hangversenyterünk nyissa meg kapuit azok előtt a vendégek előtt is, akiknek összefogás, segítség nélkül nem magától értetődő egy-egy koncertre eljutni.”

A Társaskör működését támogató egyesület egyik missziója az idős emberek mentális épségének megőrzése, ápolása a klasszikus zene és a közösségi élmény által. Ennek szép példája volt a vasárnapi hangverseny, amelyen a Fusion Group Kamarazenekar tagjai léptek színpadra, egyórás műsorukban többek közt Piazzolla szerzeményeiből adtak ízelítőt.

 

Fotó: Gálos Mihály Samu