Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Karácsonyi ünnepségek az idősklubokban

2018. december 22., 08:30

Az Óbudai Szociális és Szolgáltató Intézmény idén is meghitt karácsonyi ünnepségeket rendezett nyugdíjas ellátottjainak az idősklubokban az adventi időszakban. Bús Balázs polgármester hagyományosan ajándékcsomagot adott át az összes klubtagnak.

Az Almási Balogh Lóránd Idősek Klubjában december 10-én izgatottan várták a nyugdíjas klubtagok a műsort és az ünnepi étkeket. Bús Balázs ünnepi beszédében kiemelte, a karácsony valódi tartalma nem az, amit az utcán és tereken látunk belőle. Magának az ünnepnek a megtapasztalt valósága nagyon sok esetben – elsősorban az önök kortársai számára egészen más. Az egyedüllét, a társ és a család hiánya ilyenkor felerősödik. Az isteni megtestesülés azonban épp azt üzeni, hogy senki sincs egyedül. Az adventi koszorún égő gyertyák fénye szétoszlatja a sötétséget, és fényt hoz mindannyiunk életébe. Valóban hit és nyitottság kell annak megértéséhez, hogy sosem vagyunk egyedül. Ez a karácsony lényegi üzenete. A Fodros Általános Iskola 4 c. osztályos tanulói megható műsorral kívántak áldott ünnepeket az időseknek.

A Szérűskert és a Kiskorona utcai idősklubban december 13-án tartottak karácsonyi ünnepséget. A szépkorúak mindkét helyen meghatódva fogadták a kerületi óvodákba járó gyermekek betlehemi játékát. A Kiskorona utcai Idősek Klubjában Bús Balázs a karácsonyhoz kapcsolódóan hangsúlyozta: ahogy a szent család minden kiszolgáltatottság és szegénység ellenére igazi szeretet közösségként lett a megváltás kiindulópontja, úgy számunkra is csak egy szeretet közösség tagjaként, másokkal megosztva lehet teljes a karácsony öröme.

Varga Mihály pénzügyminiszter, országgyűlési képviselő Albert Schweitzer egy mondatát idézte a jelenlévőknek. „A fiatalság mércéje nem az életkor, hanem a szellem és a lélek állapota, az akarat és a képzelőerő, az érzelmek intenzitása, a jókedv és a kalandvágy győzelme a lustaságon.” A jókedv, az együttlét, a tartalmas programok mindenkinek lehetővé teszik, hogy valóban a fiatalságból kapjanak egy darabot. Mert nem az életkor teszi fiatallá vagy időssé az embert, hanem az, ahogy az élethez viszonyul.

A Harang idősklubban az Óbudai Szent Péter és Pál Szalézi Általános Iskola és Óvoda óvodásai adtak december 12-én karácsonyi műsort. Ezt követően az ajándékok kiosztásával, énekléssel folytatódott a közös ünneplés.

A Heltai Idősek Klubjában is megteltek a termek december 10-én, ahol a Zipernowsky Általános Iskola diákjai műsorral és saját készítésű üdvözlőlappal örvendeztették meg az időseket.

Bús Balázs polgármester itt tartott beszédében kiemelte: – Mi már az adventi várakozás időszakában is arra törekszünk, hogy a karácsonyra méltó módon, másokkal együtt, közösséget alkotva készülhessünk. „Nem jó az embernek egyedül” – olvashatjuk Mózes I. könyvében, a Teremtéstörténetben, s mi ennek fényében rendezzük meg évről évre hagyományos adventi vásárunkat, melyre tisztelettel várjuk önöket is a Fő téren.

A Derűs Alkony Gondozóházban és a Hatvany Lajos Idősek Klubjában december 11-én, a Harrer Pál idősklubban december 12-én tartottak vendéglátással, ajándékozással összekötött karácsonyi ünnepséget.

 

K.M.