Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Katasztrófavédelmi verseny a kerületi fiataloknak

2018. április 22., 16:44

Óbuda-Békásmegyer polgármestere és a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Észak-budai Katasztrófavédelmi Kirendeltség versenyfelhívása alapján 2018.04.12-én került sor a Laborc utcai Sportparkban az Óbudai Katasztrófavédelmi Ifjúsági Versenyre.

A verseny célja az volt, hogy az általános és középiskolás tanulók minél szélesebb körben ismerkedjenek meg a katasztrófák elleni védekezés rendszerével, alapvető feladataival, módszereivel, eszközeivel. A versenyre való felkészülés segítette őket abban, hogy bővítsék a veszélyhelyzetekben alkalmazandó magatartási, tűzvédelmi, egészségügyi, közlekedési és környezetvédelmi ismereteiket.

A kerület iskoláiból alakított 4 fős csapatok két nehézségi foknak megfelelően (általános illetve középiskolás szint) teljesítették a kijelölt akadálypályát, melyen 7 állomás volt elhelyezve. Az állomásokon különböző elméleti és gyakorlati feladatok megoldását pontoztuk. 1-1 állomást képviselt a Rendőrség, a Vöröskereszt, a Közterület-felügyelet, 4 állomást pedig a Katasztrófavédelem munkatársai.

A kerületi versenyen az I. helyezést elért csapatok képviselik Óbuda-Békásmegyert a fővárosi szintű döntőn 2018-ban. Ezúton is gratulálunk a győzteseknek és sok sikert kívánunk a döntőben való részvétel során!