Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Katolikus bál Óbudán

2016. január 26., 13:02

Idén első alkalommal szervezte meg a Budapest-Óbuda-Hegyvidéki Szentháromság egyházközsége és plébánosa, Bajzáth Ferenc atya az óbudai egyházi bált, melynek jótékonysági bevételét a Máltai Szeretetszolgálaton keresztül a kárpátaljai nehéz sorban élők megsegítésére ajánlották fel.

_DSC_1278A rendezvényen jelen volt Bús Balázs polgármester, aki elmesélte, hogy fiatalemberként még a textil gyár területén megrendezett báli mulatságon is részt vett, azóta azonban nem hallott arról, hogy lett volna a III. kerületben folytatása. Ezért is örül, hogy most részese lehet az első óbudai egyházi bál újjászervezésének, hiszen ezzel Óbuda közösségi élete  is színesebb lett.

A bálon az óbudai plébániákról érkező családok ropták a táncot, miközben játékos tudásfelmérő keretében adtak számot óbudai ismeretükről. A remélhetőleg hagyományteremtő esemény egyébként az ökumenikus imahét végén került megrendezésre, így a protestáns  testvérek is tiszteletüket tették.

katolikus bál

A jelen lévő közel 200 fő a cha-cha-cha tánctudás elsajátításának birtokában és derűs jókedvvel nyugtázhatta az első óbudai egyházi bál sikerét és az együvétartozás, jótékonykodás örömét.

_DSC_1364