Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Katonazenekar köszöntötte fel születésnapján az óvodás kisfiút

2019. június 6., 12:10

Különleges születésnap volt az Óbudai Mesevilág Óvoda Víziorgona utcai telephelyén. A Magyar Honvédség Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandárjának katonazenekara köszöntötte fel 6. születésnapján a kiscsoportos kora óta katonának készülő Áront.

Áron szüleivel évek óta rendszeresen jár katonazenekari fesztiválokra, térzenei eseményekre, sőt, ott vannak az Országháznál minden zászló fel- és levonásnál is. Az egyik ilyen eseményen ismerkedtek meg a katonazenekarral, és Koncz Sándor ezredes úrral. Amikor a zenekar tagjai megtudták, hogy Áronnak közeleg a születésnapja, elhatározták, hogy meglepik.

A meglepetés helyszíne Áron óvodája lett, hiszen így nem csak neki, hanem az oviba járó többi gyereknek is örömet szerezhettek. A repertoár azokkal a dalokkal bővült, amit ismernek és szeretnek a gyerekek, például eljátszották a Fel, fel vitézek a csatára, és a Kossuth Lajos azt üzente című dalokat is. Később Áront saját óvodai csoportjában köszöntötték, majd a gyerekek kérdéseire válaszolva meséltek a zenekarról, a katonaságról, és természetesen a tortázás sem maradt el.

Köszönet Koncz Sándor ezredes úrnak és a zenekarnak az élményért!