Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Kedves bábok, izgalmas játékok, zöldkalandok – Ökomeseösvény a Kiscelli parkerdőben

2021. október 8., 12:23

A Kiscelli parkerdőben frissen átadott meseösvényt vehetnek birtokba a gyerekek, a családok, minden kedves érdeklődő. A résztvevők állomásról állomásra haladva játékos feladatok segítségével találkozhatnak a legfontosabb zöldgondolatokkal, és ismerkedhetnek meg a környezettudatosság, a természetvédelem, a felelősségvállalás alapjaival.

A harmadik kerületi parkerdőben az élményközpontú, ugyanakkor környezeti nevelést szolgáló meseösvényprogram a Bábozd Zöldre Egyesület és Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat közös munkájának eredménye.

„A meseösvény jelentősége, hogy miközben a gyerekek számára interaktív, inspiráló szabadidős programot kínál, klímatudatosságra, környezettudatosságra nevel – mondta dr. Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere a Kiscelli meseösvény átadó ünnepségén. – Az, hogy a gyerekek játékos eszközökkel megtanulhatnak a saját és a közös jövőnk mellett elköteleződni, önkormányzatunk fenntarthatósági szemléletével teljes harmóniában van.”

A Bábozd Zöldre Egyesület alkotói kedves ökobábfigurákat is megálmodtak, majd életre is keltettek őket, akik a meseösvényen kísérve a gyerekeket segítenek megismerni a Kiscelli parkerdő lakóit, növényeit és állatait. Így amellett, hogy a kicsik barátkoznak a természetes környezet élővilágával, megtanulják azt tisztelni, és ezt a tiszteletet és odafigyelést a mindennapok során kamatoztatni.

„Én is Óbudán nőttem fel, és azóta szeretem a Kiscelli parkerdőt, ezt a zöld szigetet a lüktető nagyvárosban – mondta Szűcs Krisztina, a Bábozd Zöldre Egyesület elnöke köszöntőjében. – A munkában, hogy ez a meseösvény létrejöhetett, a kerületi önkormányzat és az egyesületünk kreatív csapatának támogatása mellett nagy segítségünkre volt annak a sok-sok kerületi gyermeknek a szeretetteljes érdeklődése és mosolya, akik már megismerkedtek Mimóval és Csipekkel, két ökomesehősünkkel, akik ezúttal újabb kalandra hívnak a Határtalan sokszínűség című programunkon itt, a Kiscelli parkerdőben.”

A Bábozd Zöldre Egyesület nyitott bábos meseösvény-vezetési programokat is szervez, amelyre szertettel várják az érdeklődő családokat.

(Az állomások az Európai Unió Kohéziós Alapjának támogatásával, a KEHOP-1.2.1-18-2018-00026 Nézzünk szembe a klímaváltozással! Lakossági szemléletformálás Óbuda-Békásmegyeren pályázat keretein belül valósultak meg.)

 

Cincér Kázmér a természet védelméért felelős mesehőse a Bábozd Zöldre Egyesületnek

Az egyesület minden játékfigurája természetes anyagból készül

A meseösvényről természetesen a szelektív hulladékgyűjtők sem hiányozhatnak

A meseösvény állomásainak átadásában dr. Kiss László polgármesternek Ficak kutyus, Szűcs Krisztina egyesületi elnöknek pedig Cserek róka volt a segítségére

Dr. Kiss László és Szűcs Krisztina az átadón