Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Kedvezményes strand- és fürdőhasználat – Együttműködési megállapodás a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.-vel

2022. április 29., 09:51

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. mint a budapesti gyógyfürdők üzemeltetője kiemelt céljának tekinti a fővárosi lakosok egészségének megőrzését és a fürdőkultúra népszerűsítését, hagyományainak fenntartását – csakúgy, mint Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat. A harmadik kerületben élők egészségmegőrzésének támogatása céljából önkormányzatunk együttműködési megállapodást írt alá a társasággal.

A megállapodást ünnepélyes keretek között írta alá Borosné Szűts Ildikó, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója és dr. Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere 2022. április 28-án az Óbudai Szociális Szolgáltató Intézmény Kiskorona Klubjában a nyugdíjasklub tagjai előtt.

Az eseményt Haskóné Alker Annamária, az ÓSZSZI vezetője nyitotta meg, kifejezve, mennyire örül, hogy a kerület nyugdíjasai számára számos előnnyel járó megállapodás aláírására az Óbudai Szociális Szolgáltató Intézményben kerül sor.

A ceremónián Borosné Szűts Ildikó, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója kiemelte a gyógyvizek, a wellness, a szauna jótékony hatásait, amelyek minden életkorban segítenek az egészség megőrzésében. Beszédében kitért arra is, hogy társaságuk kiemelt figyelmet fordít a kölcsönös előnyökön járó kerületi együttműködésekre, és nagy öröm számukra, ha minél több régi és új vendéget tudnak fürdőikben vendégül látni.

A megállapodás aláírása előtt dr. Kiss László polgármester hangsúlyozta, mennyire fontos az önkormányzat számára a kerület lakóinak egészsége, jó közérzete és jólléte, ezért az önkormányzat keresi azokat az együttműködési lehetőséget, amelyekkel ezt támogatni tudja. A polgármester kiemelte, hogy a rendkívül nehéz költségvetési helyzet dacára az önkormányzat elmúlt kétéves fegyelmezett gazdálkodásának köszönhetően vált lehetővé, hogy a kerületiek élvezhessék BGYH Zrt.-vel kötött együttműködés előnyeit. Az önkormányzat a kedvezményes szolgáltatások igénybevételét 50 millió forinttal támogatja.

A megállapodás eredményeképpen a harmadik kerületben bejelentett, állandó lakcímmel rendelkező nyugdíjasok gyógyfürdő-, illetve uszodahasználati kedvezményben részesülnek:

  • Csütörtöki napokon az Óbudai Szociális Szolgáltató Intézménynél történt regisztrációval és nyugdíjas-igazolvány bemutatásával 1000 forintos kedvezményes áron vásárolhatnak napi belépőjegyet a Szent Lukács Gyógyfürdő és Uszodába.
    Az egyszeri belépésre jogosító jegyek kiosztására minden héten hétfőn, 8.00 és 16.00 óra között kerül sor az Óbudai Szociális Szolgálató Intézmény Kiskorona utcai székhelyén (1036 Budapest, Kiskorona u. 3.).

Bővebb információt a kedvezmény igénybevételéről az Óbudai Szociális Szolgáltató Intézmény honlapján találnak.

  • Keddi és csütörtöki napokon a nyugdíjasok nyugdíjas-igazolvány és lakcímkártya bemutatásával 800 forintos kedvezményes áron vásárolhatnak napi belépőjegyet a Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő uszoda- és wellnessrészlegébe.

Az együttműködési része továbbá, hogy a III. kerületben állandó lakcímmel rendelkező lakosok részére a Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő Székely Éva Uszodába jelenleg biztosított 10% kedvezmény kiterjed a Római Strandfürdő és a Pünkösdfürdői Strand igénybevételére is.

A BGYH Zrt. csatlakozik továbbá az önkormányzat Mi A Pálya? programjához, az Óbuda-Békásmegyeren végzős középiskolai diákok számára ingyenes kikapcsolódási lehetőséget biztosítva egyszeri ingyenes belépést tesz lehetővé a Római Strandfürdőbe.

A Szent Lukács Gyógyfürdőbe és a Csillaghegyi fürdőbe szóló nyugdíjaskedvezmények május 19-től vehetők igénybe, míg a strandfürdőkre vonatkozó kedvezmények a strandok nyitástól a strandok zárásáig lesznek érvényesek.

Fontos tudnivaló, hogy a  kerület lakóit érintő 10%-os kedvezmény az egyedi belépőjegyek (felnőtt, diák, nyugdíjas) váltására érvényesíthető, nem terjed ki a családi jegyekre. A végzős diákok számára biztosított egyszeri belépés a Római Strandfürdőbe hétköznapokon vehető igénybe, szintén a strandszezonban.

Kellemes fürdőzést és kikapcsolódást, jó egészséget kívánunk!

Kedvezményeinket fogadják szeretettel!