Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Kérdőíves felmérés Testvérhegyen

2019. augusztus 27., 08:30

Korábban már hírt adtunk a Széchenyi István Egyetemmel közreműködésben készülő élőhelyfejlesztési, funkcióbővítési, illetve alapvetően fásítási célú tervezésről, amely első körben a testvérhegyi volt bányaterületet célozza meg. Az Óbuda-Békásmegyer Városfejlesztő Nonprofit Kft. első lépésként a környéken lakók véleményét szeretné megismerni.

A testvérhegyi egykori, nagyrészt spontán rekultiválódott bányaterület a Fásítási Stratégia célterületei között szerepel, mintegy 3000 fa elültetésének lehetőségével. A speciális adottságú területen tájépítészeti tervezés nélkül nem hajtható végre növénytelepítés, mivel figyelembe kell venni többek között az ökológiai sajátosságokat , a jelenlegi, kialakult használatot és a tervezett jövőbeni funkciókat is. A tervezés idén ősszel indul a Szent István Egyetem Tájépítészeti Karának segítségével, egy hallgatói műhelymunka keretein belül.

Az Óbuda-Békásmegyer Városfejlesztő Nonprofit Kft. felvette a kapcsolatot az illetékes hatóságokkal, akik a terület múltjáról és a jelenlegi állapot kialakulásról szolgáltatnak a tervezéshez hasznos adatokat. A napokban zajlik a geodéziai felmérés a területre alkalmazható legkorszerűbb technológiával, valamint a Városfejlesztő egyeztet a területet használó kerékpárosokkal és siklóernyősökkel is. Mivel Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának fontos a környéken lakók és a kerületben élők véleménye, a következő hetekben online kérdőív segítségével mérik fel
a terület jelenlegi használatát és a javaslataikat.

A kérdőív mától érhető el a www.obvf.hu/testverhegy oldalon. A kitöltésre szeptember 5-ig van lehetőség.