Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Kerékpárosbarát település, Kerékpárosbarát munkahely – Mindkettőt elnyertük!

2020. december 21., 20:35

A 2020-as évben is meghirdette az Innovációs és Technológia Minisztérium a Kerékpárosbarát Település és Kerékpárosbarát Munkahely Pályázatokat. A pályázat célja, hogy a helyi önkormányzatok, közintézmények és vállalkozások kerékpározásra ösztönző intézkedéseit, támogató hozzáállását elismerjék, továbbá, hogy a pozitív példák, minták továbbadhatóak legyenek. Nagy büszkeséggel írjuk, hogy mindkét kategóriában elnyertük a megtisztelő címet.

Budapest Főváros III. kerület Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat 2020. július 14-én településként és munkahelyként is pályázatot nyújtott be a „Kerékpárosbarát” címre. Összesen 67 munkahely és 46 település közül idén 12 település és 16 munkahely érdemelte ki, hogy egy éven keresztül viselhesse a kitüntető címet. Óbuda településként és munkahelyként is kerékpárosbarát lett.

Óbuda mellett csak Kiskunhalas városa mondhatja el magáról, hogy mindkét kiírásban győztesként lett kihirdetve. A címet a nyertesek egy évig jogosultak használni.

A kerékpározás az egyik legalacsonyabb helyigénnyel rendelkezik a városi közlekedésben. Rövidebb távokon a leggyorsabb eljutási lehetőséget biztosítja, mert a közlekedési torlódások nem késleltetik a kerekezőket, és parkolóhelyet sem kell keresniük. A biciklizés nagymértékben hozzájárul a környezetbarát, fenntartható közlekedéshez, hatékony eszköze az egészségmegőrzésnek is.

A címet 2020-ban elnyerők listája.