Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Kerti játékok, mozgásfejlesztő eszközök és laptopok érkeznek az óbudai Pitypang Művészeti Óvodába

2020. július 14., 12:20

Kerti bútorokkal, udvari játékokkal, fejlesztő és informatikai eszközökkel gazdagodik az óbudai Pitypang Művészeti Óvoda az önkormányzat támogatásával. A projekt része annak a polgármesteri döntésnek, mely pénzbeli támogatással 21 kerületi óvodát segít pedagógiai programjának megvalósításában és infrastruktúrájának fejlesztésében.

„Az szoktuk mondani a szülőknek, hogy azt nem ígérjük, nem ígérhetjük, hogy kis művészeket nevelünk, de azt biztosan, hogy művészetet kedvelő majdani felnőtteket” – vallja Gombos Albertné Ida, az óbudai Pitypang Művészeti Óvoda vezetője.

Ahogyan az óvoda neve is árulkodik róla, az itt dolgozó pedagógusok elkötelezetten hisznek abban, hogy a nevelés a művészet eszközeivel sokoldalú személyiségfejlesztésre ad lehetőséget. Ők ezt a lehetőséget meg is ragadják, miközben képzik is magukat, „hogy a folyamatosan változó világunkhoz, és a szintén folyamatosan alakuló társadalmi elvárásokhoz igazodva nevelhessenek, szeretetteljes és biztonságot adó környezetben”, mondja az óvodavezető, akinek a kerületben végzett, több mint negyvenévnyi, áldozatos pedagógusi munkáját idén Pro Óbuda-díjjal köszönte meg és ismerte el Óbuda-Békásmegyer önkormányzata.

A Pitypang óvodában valódi műhelymunka folyik, s ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy az ELTE Tanító- és Óvóképző Kar hallgatóinak gyakorlóhelye is egyben. Ehhez a munkához is segítséget nyújthatnak azok a számítógépes eszközök, melyeket önkormányzati támogatással vásárolhat meg az óvoda.

Mivel a Pitypang ovisok komplex fejlesztése áll nevelésük középpontjában, így az úgynevezett mozgáskotta módszerhez kapott eszközök szintén nagyban segíthetik a pedagógiai munkát. A módszer lényege, hogy a mozgásra nem csupán az izmok, hanem az idegrendszer egészének, sőt, a személyiség összehangolt működéseként tekint.

Az önkormányzat pénzbeli támogatásából – mely összesen egymillió ötszázezer forint – a négy épületből álló óvoda a fentieken túl kerti bútorokat és rugós, udvari játékokat tervez még beszerezni.