Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Kertmozi, kiállítás, koncertek – Folytatódik a Nyár Óbudán 2020

2020. augusztus 3., 16:21

A Nyár Óbudán 2020 rendezvénysorozat programjai folytatódnak. Az augusztusi kínálatból tallóztunk.

Óbuda Fő tere minden szerdán este az akusztikus koncertek kedvelőinek törzshelye. Hiszen az Esernyős szabadtéri koncertjeivel és dallamos mixeivel vár mindenkit 18 órától, hogy a kényelmes kerti fotelekben megpihenve egy tölcsér fagylalt vagy egy pohár hűs limonádé kíséretében együtt élvezzük a zenét.

A Kassák Múzeum tárlatvezetéssel készül augusztus 13-án 17 órától. Az avantgárd és konstruktív realizmus iránt érdeklődő műkedvelők a programra a kassakmuzeum@pim.hu email-címen regisztrálhatnak. A tárlatvezetés belépőjegyet vásárlóknak és III. kerületi lakosoknak ingyenes.

Mi a közös a legendás királyné, Sisi mennyasszonyi ruhájának uszálya és a legendás díva, Medveczky Ilona fellépő ruhája között? Az egyedi pompán túl az, hogy együtt láthatjuk őket a Kiscelli Múzeum „RAGYOGJ! Divat és csillogás” című bemutatóján. A különleges kiállítás egészen szeptember harmincadikáig látható lesz.

A Kobuci Kertet úgy emlegetik, mint a minőségi élőzene és az azt kedvelő közönség egyik legfontosabb fővárosi otthona. A kert gazdái nem is cáfolnak rá jó hírükre, hiszen a Zichy-kastély udvarára olyan előadókat és formációkat hívtak meg a többi között, mint Palya Bea, a Kiscsillag, az Európa Kiadó és Müller Péter Sziámi AndFiends zenei társulások.

És a szabadtéri válogatásunknak még nincs vége, a Békási mozi esték sorozatban augusztus 26-án 18 órától a Bohém Rapszódiát nézhetjük meg együtt. A Csobánka téri ÓKK – Békásmegyeri Közösségi Ház programját nem csak Queen rajongóknak ajánljuk. A film kirobbanó zenéje és a drámai története szép kikapcsolódás lehet mindannyiunk számára.