Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Kerületi bölcsődevezetőnk és ügyintézőnk elhivatott munkájáért polgármesteri dicséretben részesült

2021. február 11., 16:20

Szép hagyománya van Óbudán, hogy a szociális munka napja alkalmából a hivatásukban régóta kiemelkedően teljesítők elkötelezettségét kitüntetéssel ismerjük el. A korlátozások miatt nagyszabású rendezvényen nem ünnepelhettünk együtt, de a díjazottak szűk körű köszöntéséről nem mondunk le. Ezúttal Török Imréné és Ódor Mária kerületi munkatársaink vehettek át polgármesteri dicséretet.

A szociális munkát végzők sokféle területen állnak helyt. Egyvalami azonban közös sokféle és szerteágazó hivatásukban, segítő kezet nyújtanak, szaktudással, ugyanakkor alázattal is. Ezért köszönettel tartozunk minden, a harmadik kerületi szociális munkában dolgozónak. A polgármesteri dicséretben részesülők között van Török Imréné Katalin, kerületi bölcsődevezető és Ódor Mária, polgármesteri hivatalunk ügyintézője. A mai napon dr. Kiss László polgármester őket köszöntötte.

Török Imréné, Katalin bölcsődevezető – Mindig empátiával a családok felé

Török Imréné, a Solymár utcai bölcsőde vezetője. Katalin amellett, hogy immár negyvenkét éve dolgozik kerületi gyermekintézményekben, az évtizedek alatt empátiájával, tanácsaival mindig nagy segítségére volt a rá bízott kisgyermekek családjainak is.

Katalin 1978-ban képesítés nélküli gondozónőként kezdett dolgozni kerületünk Kenyeres utcai bölcsődéjében. Elhivatottságát a csecsemők és kisgyermek gondozása mellett és szakmai igényességét mi bizonyíthatná jobban, mint az, hogy folyamatosan gyarapította tudását: gondozónői, szakgondozónői képesítést, majd óvodapedagógusi diplomát szerzett, miközben mindvégig lelkiismeretesen ellátta munkáját. 2007 óta vezetője a Solymár utcai bölcsődénknek.

Ódor Mária, ügyintéző – Precízen és folyamatosan fejlődve az ügyfelekért

Ódor Mária a polgármesteri hivatal Lakásügyi Főosztály Lakhatási Támogatások Osztályának ügyintézője. Mária a munkáját elhivatottan végzi e nehéz területen, miközben folyamatosan törekszik saját és az osztály szakmai munkájának színvonalát emelni.

Mária szerteágazó feladatköréhez tartozik az óbudai lakhatási támogatás, a lakbérmódosítás, a lakbér mértékének felülvizsgálata, az egyösszegű és a rendszeres hátralékkezelési támogatás. Munkáját kiemelkedően ügyfélcentrikusan, precízen végzi, miközben rendre új ötletekkel áll elő, hogy ő és az osztálya szakmai feladataikat folyamatosan fejlődve, egyre kiválóbban végezhesse.

 

Török Imréné, Katalin bölcsődevezető

Ódor Mária ügyintéző