Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Kerületi építési szabályzat: tervbetekintés és lakossági fórum

2018. október 9., 09:15

Október 15-től megtekinthető a Bécsi út – Gelléri Andor Endre utca – Kolostor utca – Kiscelli utca által határolt terület kerületi építési szabályzatának tervezete, melyről 17-én lakossági fórumot is tartanak az Óbudai Kulturális Központban.

Óbuda-Békásmegyer új kerületi építési szabályzatának Bécsi út – Gelléri Andor Endre utca – (16385/1) hrsz-ú közterület – Kolostor utca – Kiscelli utca által határolt területére érvényes tervezete 2018. október 15-től október 25-ig tekinthető meg a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati Irodáján, a Harrer Pál u. 2. szám alatt, és ügyfélfogadási időben a Hivatal épületében a Főépítészi és Várostervezési Irodán, a Hídfő u. 18-ban. A tervezet szövege a nyilvánosságra hozatal időpontjától természetesen teljes terjedelmében elérhető lesz Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának honlapján is.

Az építési szabályzat módosításával kapcsolatban október-17-én (szerdán), 17 órai kezdettel az önkormányzat lakossági fórumot rendez az Óbudai Kulturális Központban, ahol Massányi Katalin főépítész ismerteti a rendelet tervezetét és válaszol a szabályozással kapcsolatban felmerülő esetleges kérdésekre. Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata még korábban megindította Óbuda-Békásmegyer Építési Szabályzatának (ÓBÉSZ) módosítását is. A lakossági fórumon ezen módosításáról is előzetes tájékoztatást nyújt a főépítész.