Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Kerületi parkolóőreink folyamatosan segítik a lombgyűjtést

2020. december 4., 10:22

Az Óbudai Parkolási Kft. parkolóőr munkatársai folyamatosan részt vesznek az őszi lombgyűjtésben, amivel nemcsak költséget takarítunk meg, de a parkolóőrök is fontos feladat elvégzésében segítenek. A parkolást ingyenessé tevő járványügyi intézkedés következtében ugyanis átmenetileg feladat nélkül maradtak volna, végül más módon segítik önkormányzatunk munkáját.

Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyeletének Városüzemeltetési csoportja 15 parkolóőr kollégával együtt az elmúlt napokban összesen 240 ezer négyzetméternyi területen gyűjtötte össze az ősz folyamán lehullott faleveleket Kaszásdűlőn, a Gyógyszergyár utcai lakótelepen és Békásmegyer Duna felőli oldalán.

Ahol megoldható – környezetvédelmi szempontból – a lehullott lombot nem szedik össze, és nem szállítják el teljesen, hanem a fák körül hagyják, ami talajjavító, és az állatoknak, elsősorban a sünöknek téli búvóhelyül is szolgál.

Önkormányzatunk a természet- és az állatvédelem jegyében kerületszerte száz táblát helyezett el, hogy felhívjuk a lakosság figyelmét a lombhalmok fontosságára.

A Közterület-felügyelet Városüzemeltetési csoportjától megtudtuk továbbá, hogy a parkolóőr kollégák a következő hetekben egyebek mellett a síkosságmentesítésben fogják segíteni a munkájukat.

A sünök védelméről írt cikkünket itt olvashatja el.

parkolóőr_lombgyűjtés_tábla