Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Kerületi vezetőket díjazott a Fővárosi Közgyűlés

2016. november 18., 12:24

A főváros napja alkalmából díjakat adott át a főpolgármester. Tarlós István a Budapest egyesítésének 143. évfordulója alkalmából tartott ünnepségen adta át az elismeréseket.

dijazottak2
dr. Badacsonyi Szabolcs, dr. Varjú Imre, Népessy Noémi, Sinkó Andrea, Tóth Tamás, Lőrincz Edina

Budapestért díjat a Fővárosi Közgyűlés döntése alapján, a fővárosban dolgozó, kiemelkedő eredményeket elérő személyek kaphatnak. A kitüntetettek között négy III. kerületi vezető is szerepel. Tarlós István főpolgármester díjazottakat méltatva azt mondta: a kitüntetettek munkásságukkal, szorgalmukkal, tehetségükkel, morális érzékükkel Budapestet és a főváros közösségét szolgálják.

Az ünnepélyes eseményen mások mellett Lőrincz Edina, az Óbudai Kulturális Központ ügyvezető igazgatója, Népessy Noémi, az Óbudai Múzeum igazgatója, Badacsonyi Szabolcs, a Szent Margit Kórház megbízott főigazgatója, továbbá Varjú Imre belgyógyász, kardiológus, a Szent Margit Kórház osztályvezető főorvosa részesült az elismerésben.

Papp László Budapest Sportdíjat Tóth Tamás paralimpiai aranyérmes úszó és Sinkó Andrea ritmikus gimnasztikázó, vezetőedző, az Óbudai Wellness és Diák Sportegyesület elnöke vehette át.

A Fővárosi Közgyűlés 1991. március 21-ei döntése értelmében a főváros ünnepnapja november 17., annak emlékére, hogy 1873-ban ezen a napon egyesült Pest, Buda és Óbuda.