Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Kerületünk Haladó Kerékpárosbarát Település elismerésben részesült

2022. január 18., 16:56

A kerékpározás az egyik legegészségesebb közlekedési forma, emellett pedig rövidtávon, például a városi közlekedésben, a leggyorsabb is. Fenntarthatósága, egészségmegőrző hatása miatt szerencsére egyre népszerűbb közlekedési eszköz, de mindig van mit tenni annak érdekében, hogy minél többen használják a mindennapi közlekedésben ezt a valóban nagyszerű alternatívát.

Idén júniusban, 13. alkalommal hirdette meg az Innovációs és Technológiai Minisztérium a Kerékpárosbarát Település és Kerékpárosbarát Munkahely (KBT-KBM) pályázatokat. A pályázat célja, hogy az elismerésekkel arra ösztönözzék az önkormányzatokat és a munkahelyeket, hogy a megfelelő infrastruktúra kialakításával, szemléletformálással tegyék lehetővé, biztonságossá és vonzóvá a környezetbarát kerékpáros közlekedést a lakosok, munkavállalók és ügyfelek számára.

A tavalyi pályázatot június 24-én írták ki és augusztus 16-ig lehetett a pályaműveket beadni. A múlt évben is nagy volt az érdeklődés, hiszen 30 település és 26 munkáltató jelentkezett a felhívásra. Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat  a “Haladó Kerékpárosbarát Település” elismerést nyerte el, a megtisztelő címet egy évig használhatja.

Önkormányzatunk továbbra is mindent megtesz, hogy szemléletformálással és intézkedéseivel népszerűsítse a kerékpározást, ezt a kiemelkedően fenntartható közlekedési formát.

 

 

elismerő oklevé