Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Kerületünk polgármestere is ellátogatott az Óbudai Rehabilitációs és Foglalkoztatási Központ garázsvásárára

2020. december 15., 14:42

Dr. Kiss László, kerületünk polgármestere is ellátogatott ma délelőtt az Óbudai Rehabilitációs Központ idei utolsó garázsvásárára. A járványhelyzet miatt az ellátottak által készített gyönyörű kézműves termékeket az idei évben sajnos nem tudták a szokásos módon – vásárokon és egyéb rendezvényeken – értékesíteni, ezért az intézmény munkatársai helyben, garázsvásárok keretében kínáltak lehetőséget a vásárlásra.

Keddenként délelőtt rendezték meg a garázsvásárokat az Óbudai Rehabilitációs és Foglalkoztatási Központ székhelyén, a Benedek Elek utca 1-3. szám alatt.

A központban dolgozó fogyatékkal élő emberek tálakat, kaspókat, ügyességi fajátékokat, díszeket, párnahuzatokat, rongyszőnyegeket és még sok más egyedi portékát készítettek, amelyek között mindenki megtalálhatta a tökéletes karácsonyi ajándékot szeretteinek.

A termékek nagy része – a környezettudatosság jegyében – újrahasznosított alapanyagokból készült, a vásárlással pedig a kerületben foglalkoztatott sérült embereket támogathattuk.

Dr. Kiss László polgármester a termékek közötti válogatás során elmondta, nagy öröm számára, hogy ilyen sok szép tárgyat készítenek az ellátottak, melyek akár a lakást díszítik, akár a gyerekek játéka lesz, mindenki szívesen használja majd.

Janurikné Csonka Erika, az Óbudai Rehabilitációs és Foglalkoztatási központ vezetője elmondta: a járvány miatt elmaradt vásárokból származó bevétel hiányzik az intézménynek, de ennek egy részét sikerül a garázsvásárokból származó bevételekkel pótolni.

Köszönjük mindenkinek, aki vásárlásával hozzájárult az intézmény működtetéséhez.