Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Kerületünk polgármestere ma a nyertes iskoláknak is átadta az “Óbuda legszebb karácsonyfája” verseny díjait

2020. december 17., 14:06

Ma délelőtt dr. Kiss László polgármester meglátogatta az “Óbuda legszebb karácsonyfája” verseny győztes iskoláit. A karácsonyfa díszítő versenyre összesen 10 általános iskolai osztály jelentkezett, akik közül négyet díjazott a zsűri. A karácsonyfákat és a gyerekek által készített díszeket Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat a kerületi rászoruló családoknak ajánlotta fel.

“Óbuda legszebb karácsonyfája” címmel idén is karácsonyfa-díszítő versenyt hirdetett Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat a kerületi óvodák és általános iskolák számára. A járványhelyzet miatt idén minden jelentkező csoport, illetve osztály a saját intézményében díszíthette fel a fát, amiről fotókat készítve vehettek részt a versenyben.

Összesen 10 általános iskolai osztály és 25 óvodai csoport jelentkezett, akiknek pályaműveit külön kategóriában bírálta el a tankerületi és önkormányzati munkatársakból álló bírálóbizottság. A kreativitást, a színvilágot, a díszek mennyiségét és minőségét, valamint az összhatást vizsgálták valamennyi feldíszített karácsonyfán.

Az általános iskolai kategóriában a díjakat ma délelőtt személyesen adta át dr. Kiss László polgármester a nyertes iskolák igazgatóinak.

Az “Óbuda legszebb karácsonyfája” verseny általános iskolai kategóriájának első helyezettje az Aquincum Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola lett. A második helyezett az Óbudai II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola 5. a osztálya, a harmadik helyet pedig az Óbudai Nagy László Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola 3. b és 3. a osztálya nyerte.

Különdíjban részesült a III. Kerületi Krúdy Gyula Angol-Magyar Két Tanítási  Nyelvű Általános Iskola 3. a osztálya.

Minden résztvevő emléklapot, valamint az Óbudai Rehabilitációs és Foglalkoztatási Központ ellátottai által készített, korosztályuknak megfelelő ajándékcsomagot kapott.

A karácsonyfákat és a gyerekek által készített díszeket Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat a kerületi rászoruló családoknak ajánlotta fel.