Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Kerületünkben sem engedélyezzük az állatiszőrme-termékek árusítását

2020. december 1., 12:27

Bár idén elmaradnak a karácsonyi vásárok, a főváros célul tűzte ki, hogy a járványhelyzet elmúltával a jövőben minden vásáruk szőrmementes lesz. Kerületünkben hasonló a helyzet: sem a kerületi piacokon, sem a Békásmegyeri Piac üzleteiben, illetve a későbbi vásárokon sem árusítható állati szőrme.

A Magyar Szőrmeellenes Liga petíciót indított azzal a céllal, hogy 2020-tól kezdődően a fővárosi szervezésű adventi és karácsonyi vásárok szőrmementesek legyenek.

Az idei adventi vásárok elmaradnak, de a főpolgármester a veszélyhelyzetet követően a lehető leghamarabb a Közgyűlés elé terjeszti, hogy a Fővárosi Önkormányzat a továbbiakban ne adjon közterület-használati hozzájárulást az állati eredetű szőrmetermékek árusításához (ide nem értve a háziasított állatok bőréből készített termékeket, azok szőrzettartalmától függetlenül).

Kerületünkben a Békásmegyeri Piac és a hozzá tartozó üzletek, kerületi piacok és vásárok esetében sem engedélyezett 2021. január 1-jétől az állati eredetű szőrmetermékek árusítása.

A főváros és Óbuda-Békásmegyer vezetése is elkötelezett a társként és a természetben velünk élő állatok védelme mellett, kiállunk a természet értékeinek megőrzéséért és mindazért, ami a környezetünk élhetőbbé tételéhez, a biodiverzitás fenntartásához szükséges.