Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

KÉSZ: Közösségi tervezés a Római-parton

2018. augusztus 24., 08:25

Közös gondolkodásra hívja az önkormányzat a helyi ingatlan-tulajdonosokat, érdeklődő társadalmi szereplőket a Római-part Kerületi Építési Szabályzatának megalkotására. A területen 2016 októbere óta változtatási tilalom van érvényben, vagyis új építési engedélyt nem ad ki a kerület.

Köztudott, hogy a Római-parti sétány kérdéseiben a főváros az illetékes. Azt viszont már kevesebben hallották, hogy a sétány és a Nánási-Királyok útja között fekvő telkek, amelyeken a csónakházak, üdülők, hotelek, éttermek, lakóépületek, sportlétesítmények stb. fekszenek, építésszabályozási szempontból a III. kerülethez tartoznak. Erre a területre már évek óta változtatási tilalom van érvényben, vagyis új építési engedélyt nem ad ki a kerület. A tilalom azonban – a jogszabály szerint – csak átmeneti lehet, és eközben meg kell kezdeni az új építési szabályzat megalkotását.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata hozzálátott a munkához, és első lépésként partnernek hívja az érdeklődő társadalmi szereplőket (szervezeteket és egyéneket egyaránt). A most meginduló folyamatba kérdőíveken és közösségi tervezési alkalmakon lehet majd bekapcsolódni. A tervezési program részletei és az első kérdőív már elérhetőek a www.obvf.hu/romaipart oldalon!

A KÉSZ által szabályozandó terület