Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Két könyvtár egy ügyért!

2015. február 24., 08:10

2007 óta a III. kerületben az Óbudai Platán Könyvtár és a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Füst Milán utcai könyvtárának szolgáltatásai között is megtalálhatjuk a Könyvet Házhoz programot. Biztosítják, hogy Óbudán egy rászoruló, idős, otthonához kötött olvasó sem marad könyv nélkül!

A Könyvet házhoz szolgáltatás segíti a rászorultak könyvtári ellátását a kért könyvtári dokumentumok házhoz szállításával. A házhoz szállítás fontos területe a könyvtár szociális tevékenységének, az esélyegyenlőség megteremtésének – nyilatkozta Gyulai Ivánné, az Óbudai Platán Könyvtár vezetője.

A szolgáltatás keretében házhoz szállítják az igényelt dokumentumokat azoknak az otthonukhoz kötött, mozgásukban korlátozott, beteg vagy idős olvasóiknak, akik fizikai állapotuk miatt személyesen nem tudják a könyvtárat felkeresni. A program tapasztalatai, a növekvő igény bizonyítja a szolgáltatás szükségességét és hasznosságát – tette hozzá az igazgatónő.

2014-ben a 11 szállítás, 166 kölcsönzés alkalmával összesen 2317 kölcsönzött dokumentumot szállítottak házhoz az Óbudai Platán Könyvtár dolgozói, ami pontosan az ötszöröse a 2007 – es kölcsönzött dokumentumok számának.

Ez a szolgáltatás több mint a könyvtári dokumentumok kiszállítása, nagyon fontos az empatikus figyelem és a személyes kapcsolat kiépítése a szállítást igénylőkkel – hangsúlyozta Tóth Éva, az Óbudai Platán Könyvtár Könyvet házhoz szolgáltatásának koordinátora.

A szolgáltatásról érdeklődhetnek, illetve kéréseiket jelezhetik telefonon (439-0936, 368-7093) vagy e-mailben: toth.eva@platankonyvtar.hu.konyvet_hazhoz