Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Kezdődik a munka a Pünkösdfürdő Parkban

2021. július 15., 11:29

Ezen a héten kezdődnek meg a nagy munkálatok a pünkösdfürdői fejlesztési területen – adta hírül a Főkert.

A kivitelezés első lépéseként, írja a Főkert, a fák köré kisebb-nagyobb faépítményeket emelnek, ezek az ún. kalodák, amelyekkel a törzseket védik a mechanikai sérülésektől. A háncsrész épsége a fa egészségének a záloga, ezért mindent megtesznek, hogy ne fordulhasson elő semmilyen sérülés, vágás vagy horzsolás a fatörzseken.

A hét közepén vonul fel a kivitelező cég, és várhatóan egyszerre egy-egy nagyobb területrészt fognak lekeríteni a munkálatok idejére.

A munkaterületen kívül a kivitelező nem fog parkolni, sem eszközöket, anyagokat deponálni, így ezek nem fogják zavarni a környéken élőket és az arra járókat.

“Az év végéig tartó kivitelezés első harmadában lehet számítani megnövekedett teherforgalomra, zajjal, porfelveréssel járó tevékenységekre, hogy a terep készen álljon a későbbi csendesebb építési, ültetési folyamatokra. Az ezzel kapcsolatos kellemetlenségek miatt megértésüket és türelmüket kérjük. Bízunk benne, hogy a kiépülő park mindenki megelégedésére szolgál majd és elfeledteti a kezdeti kényelmetlenségeket.”

A Pünkösdfürdő Park tervrajza a Főkert honlapján megtekinthető, letölthető.

Amennyiben az építkezés, parképítés kapcsán problémát észlel, kérjük, lépjen kapcsolatba a társaság Ügyfélszolgálatával az ugyfelszolgalat@fokert.hu címen vagy a +36 80 277 275-ös, ingyenesen hívható zöldszámon.

Cikkünk a lakossági egyeztetésről.

Lakossági fórum, a koncepciótervek bemutatása.