Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Kiállítás megnyitó a fogyatékos emberek világnapján

2015. december 3., 17:28

Az Óbudai Rehabilitációs és Foglalkoztatási Központ képzőművészeti pályázatára száznál is több pályamű érkezett, a kiállítás az Óbudai Kulturális Központban látható.

Idén 55 éves az Óbudai Rehabilitációs és Foglalkoztatási Központ, amely önkormányzati intézményként enyhe és középsúlyos értelmi fogyatékosok nappali ellátásával és foglalkoztatásával foglalkozik. Az évfordulót a fogyatékos emberek világnapján, december 3-án ünnepelték az Óbudai Kulturális Központban rendezett gálaműsorral. Janurikné Csonka Erika intézményvezető az eseményen köszönetet mondott a központ korábbi és jelenlegi munkatársainak áldozatos munkájukért.

Kiállítás megnyitó a fogyatékos emberek világnapján Kelemen ViktóriaKelemen Viktória alpolgármester az önkormányzat képviseletében köszöntötte a megjelenteket. „A mai napon nagyobb figyelmet kapnak azok a fiatalok (és régebb óta fiatalok), akik valamilyen okból adódóan nem úgy illeszkednek a mindennapok rendjébe, mint szerencsésebb kortársaik. De számukra, akik hozzánk hasonlóan elfogadásra és szeretetteljes közösségre várnak, valóban ez az egy nap jelentené a beteljesülést? A válasz tőlünk, felnőttektől és az őket körülvevő emberek hozzáállásától, döntéseiktől függ. Óbudai közösségünk rendszeresen megünnepli jeles évfordulóit, eseményeit. Ahogy a családok a születésnaposokra, úgy emlékezünk mi is ennek az intézménynek az 55. évfordulójára. Szeretnénk, ha éreznétek, hogy a helyi közösségnek fontosak vagytok, figyelnek rátok és szívesen ünnepelnek közösen veletek.”

Az Ahogy mi látjuk a világot címmel meghirdetett képzőművészeti pályázatra 102 alkotás érkezett számos értelmi fogyatékosokat gondozó intézményből. A pályaművekből készült kiállítás a következő napokban az Óbudai Kulturális Központban tekinthető meg, januárban pedig az Esernyős Óbudai Kulturális, Turisztikai és Információs Pont kamaratermében láthatóak majd az alkotások. A díjazott alkotóknak Gallóné Nagy Judit az Polgármesteri Hivatal Szociális Szolgáltató Főosztályának főosztályvezetője, Rab Kováts Éva képzőművész, az értékelő zsűri tagja, valamint Farkas Péter, a Család-, Ifjúság- és Népesedéspolitikai Intézet főigazgatója adta át a díjakat. A vendégek az értelmi sérült színészekből álló Baltazár Színház Fiúk, lányok című darabját nézhették meg.

Kiállítás megnyitó a fogyatékos emberek világnapján

Kiállítás megnyitó a fogyatékos emberek világnapján Baltazár Színház