Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Kihirdették az idei karácsonyfa-díszítő verseny eredményét

2015. december 21., 16:02

Az Óbudai Kulturális Központ idén is meghirdette a kerületi óvodák, iskolák részére a karácsonyfa-díszítő versenyt, az elkészült alkotások rászoruló családok otthonát díszítik majd az ünnepen.

18 fát díszítettek föl az intézmények, melyeket advent negyedik hétvégéjén a Fő téri Zichy udvarban láthatott a közönség. Az iskolák és az óvodák munkáit külön díjazta a zsűri.

Karácsonyfa-dízsítő verseny díjátadás Advent Óbudán 2015

Iskolák:

 1. Pais Dezső Általános Iskola
 2. Első Óbudai Általános Iskola
 3. Béres József Általános Iskola
 1. Mustármag Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium
 2. Krúdy Gyula Általános Iskola
 3. Óbudai Nagy László  Általános Iskola – Váradi utcai tagintézménye

Óvodák:

 1. Vackor Óvoda
 2. Cseresznyevirág Óvoda
 3. Hétpettyes Óvoda -Hét-szín-kör tagintézménye
 1. Kanóc Óvoda
 2. Vitorla Óvoda
 3. Hétpettyes Óvoda

A két győztes az Óbuda Legszebb Karácsonyfája kitüntető címet kaphatta meg. A nyereményeket, ünnepélyes keretek között, Kelemen Viktória alpolgármester nyújtotta át az óbudai Fő téren, az Advent Óbudán programsorozat egyik állomásaként.

Karácsonyfa-dízsítő verseny díjátadás Advent Óbudán 2015

Az első 3 helyezettek az alábbi díjazásban részesültek:

Az Óbudai Kulturális Központ házaiban januárban egy-egy csoportot látnak vendégül, a Békásmegyeri Közösségi Ház Sütibár, a 3K Kököjszi és Bobojsza, az Óbudai Kulturális Központ Palinta Klub és Bubu, a kis víziló c. meseelőadásain.

A 4-6. helyezettnek az Óbudai Sport és Szabadidő Nonprofit Kft. ajánlott föl díjakat, amelyeket Csíki Attila igazgató adott át, de egyik résztvevő sem ment haza üres kézzel, oklevelet és édességet mindenki kapott.

A kis karácsonyfákat nagy gonddal készítették a gyerekek, annak tudatában, hogy egy-egy család dísze lesz majd. Az elkészült alkotásokat Bleszkánné Kis Ildikó, az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Szolgálat vezetője vette át jelképesen az eseményen, aki elmondta, hogy a nagy érdeklődés miatt sorsolás útján választották ki ebben az évben is, ki kapja majd az ünnepi díszbe öltöztetett fákat. A rászoruló családok számára a mai napon, december 21-én juttatják el az Óbudai Kulturális Központ munkatársai a karácsonyfákat.

A zsűri tagjai voltak: Novák Lajos kulturális főtanácsadó, Gyulai Ivánné, az Óbudai Platán Könyvtár igazgatója, Népessy Noémi, az Óbudai Múzeum igazgatója, Pinviczki Petra és Mári Dóri, Óbudai Sport- és Szabadidő Nonprofit Kft. munkatársai, és Lőrincz Edina az Óbudai Kulturális Központ Nonprofit Kft. igazgatója.