Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Kincses Kultúróvoda címet nyert az óbudai Ágoston Művészeti Óvoda

2020. december 9., 16:28

A „Kincses Kultúróvoda 2020” pályázat egyedüli fővárosi nyertese a harmadik kerületi Ágoston Művészeti Óvoda. A rangos díj átadását ezúttal az online térben rendezték meg. Gratulálunk óvodánk munkatársainak!

Immár ötödik alkalommal hirdette meg az Emberi Erőforrások Minisztériumának Kultúráért Felelős Államtitkársága a Kincses Kultúróvoda pályázatot magyarországi óvodák részére. Azoknak a gyermekintézményeknek a pályamunkáját várják minden évben, amelyek elkötelezettek a kortárs kultúra gyermekközeli közvetítésében.

Az óbudai gyermekintézményekben hagyománya van annak, hogy az irodalom, a képzőművészet, a zene és az előadó-művészet eszközeit kreatívan használják a pedagógusok a nevelő munka során.

Az idei évben a harmadik kerületi Ágoston Művészeti Óvoda törekvéseit Kincses Kultúróvoda 2020 címmel ismerték el, a nyertes pályázók között az egyetlen fővárosi intézményként.

Jó helyre került a díj, hiszen az Ágoston Művészeti Óvoda csapata a gyermekek mindennapjaiba is beépítette az alkotó munkát éppúgy, mint a művészeti alkotások befogadásának örömét. Így biztosak lehetünk abban, hogy a kultúrát értőn befogadó, azt kedvelő gyermekek lépnek majd ki innen.

Az Ágoston Művészeti Óvoda a Kincses Kultúróvoda 2020 címet három esztendőn át viselheti. Szívből gratulálunk!