Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Kincskereső tábor indul békásmegyeri általános iskolásoknak

2021. június 28., 11:19

Július 12-től háromnapos geocaching, azaz kincskereső táborba várja a Békásmegyer hegy felőli oldalán élő általános iskolás gyerekeket az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ.

A geocaching lényege, hogy egy ládikát (úgynevezett geoládát) egy játékos elrejt egy olyan helyen, amelyet felfedezésre, megismerésre érdemesnek tart, majd GPS-szel beméri a rejtekhely koordinátáit, és a bemutatandó látnivalóról egy ismertetőoldalt készít.

Maga a geoláda általában egy vízhatlanul záródó háztartási műanyag doboz, amely elég nagy ahhoz, hogy elférjen benne egy látogatói napló (logbook), egy játékismertető (elsősorban a véletlenül odatévedők számára), egy íróeszköz és néhány apró ajándék. A sikeres megtaláló beírja a látogatás időpontját és a játékban használt nevét a naplóba.

A gyerekeket elsősorban a láda kincsei hozzák lázba: a magukkal hozott ajándékért cserébe választhatnak valami hasonló értékűt a dobozból.

A látnivaló, a ládához vezető túra kicsiknek, nagyoknak egyaránt élmény.

Az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ által szervezett geocaching tábort július 12–14. között rendezik meg, azaz három napon át, reggel 8 és délután 4 óra között a Békásmegyer hegy felőli oldalán élő általános iskolás gyerekek részére.

A tábor tervezett létszáma 10–12 fő.

Jelentkezni július 9-ig lehet Endresz Júliánál a +36 20 263 9633-as, illetve Tóth Alexandránál a +36 20 802 0824-es telefonszámon.

Az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ által szervezett további táborokról itt tájékozódhat.

Az Óbudai Nyár 2021 további programjait pedig ITT találják.

 

Geocaching tábor plakát