Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

“Kis kukta” csoport indul gyermekek számára Békásmegyeren, a Családi Közösségi Térben

2021. április 29., 17:58

“A legfinomabb falat” elnevezéssel kis kukta csoport indul 7–12 éves gyerekeknek az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ Víziorgona utcai Családi Közösségi Terében májustól.

„Az egyszeri király nagyon megunta már, hogy mindig paprikás csirkét, pástétomot, tortát, kalácsot, egyéb zsannamannát kell ennie. Megparancsolta hát, olyan ebédet tálaljanak fel neki, amilyent még nem evett.” (Részlet A legfinomabb falat című magyar népmeséből.)

Gyerekek, ha szeretnétek megtapasztalni a közös étel- és süteménykészítés, valamint a szép tálalás örömét, tartsatok velünk!

Együtt tanulunk meg egészséges salátákat, szendvicskrémeket készíteni, elmerülünk a sütemények édes világában, megtudjuk, mi az a cakepop, és megalkotjuk a világ legszebb szivárványtortáját is. Emellett megtanulunk szépen tálalni, és a foglalkozások alkalmával a magunk alkotta ételek leírását saját receptesfüzetbe gyűjtjük, amit rajzokkal, fotókkal díszítünk.

Ha figyelsz és jegyzetelsz, akkor a foglalkozások végére különleges ételekkel, édességekkel tudod majd elkápráztatni a mesebeli királyt és persze a családtagokat, barátokat is. Minden alkalommal együtt fogyasztjuk el, amit készítettünk, és ha esetleg marad, akkor kis kóstolócsomagokat is készítünk, amiket hazavihetsz.

Programunk célja – azon kívül, hogy jól érezzék magunkat a gyerekek -, hogy játékosan megtanítsuk őket néhány egyszerű étel és édesség elkészítését. Megmutatjuk, hogyan lesz a gabonából kenyér, és milyen finomságokat kenhetünk rá vagy tehetünk mellé, hogy egészséges reggelit, uzsonnát készíthessünk.

Az ételkészítés kreatív művészet, amivel több érzékszervünkre egyszerre tudunk hatni, ezért nagyon komplex élvezeti és művészeti értéke van.

Amikor megpillantjuk az ételt, nagyjából el is dől, hogy szívesen megkóstoljuk-e, ezért a program során a gyerekek azt is megtanulják, hogy mitől lesz szép egy tányér, és ötleteket kapnak a tálaláshoz is.

Helyszín: Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ, Családi Közösségi Tér: 1039 Budapest, Víziorgona u. 10.

Időpont: 2021. május

Érdeklődni és jelentkezni a 06 20 576 8825-ös telefonszámon lehet.