Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Kiscelli To Go – A városba megy a múzeum

2020. november 2., 18:23

A főváros újkori történetét kutató Kiscelli Múzeum muzeológusai kiviszik tudásukat a barokk kastély falai mögül, hogy városi sétákon, az események helyszínén meséljenek Budapest történetéről. A Kiscelli To Go tematikái szerteágazóak: építészek életútja, híres emberek halála, macskakövek fejlődéstörténete, mind-mind belefér egy túrába, amelynek a belépőjegyével a Kiscellibe is ellátogathatunk.

A járványhelyzet ideje alatt sem szeretnének a múzeum munkatársai eltávolodni a látogatóktól, így a népszerű városi séták mintájára saját sorozatot hoz létre a Kiscelli Múzeum. A témákat a múzeum munkatársai hozzák, akik saját szakterületük egy-egy elemét helyezik városi kontextusba. Esetükben nem a helyhez jön a téma, hanem a témához jön a hely.

Az Óbudán székelő intézmény évek óta szervez sétákat a múzeumnak helyet adó egykori kolostorépület környékén, olyan sikeres témákkal, mint az Óbudai kísérleti lakótelep, amelyről kiállítást is rendezett a múzeum, vagy a Táborhegy története. Ezeket a témákat bővítik most ki hónapról hónapra.

A belépődíj egy sétára 2400 forint, amellyel a múzeum kiállításai is megtekinthetők, így a Kiscelli To Go sétával duplán is jól járnak a Budapest múltja iránt érdeklődők.

A sétákról további információk találhatók a Kiscelli Múzeum honlapján.