Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Kisgyermekes Családok Egészségnapja az Óbudai Kulturális Központban

2019. szeptember 24., 08:08

Szeptember 27-én, az anyatej világnapjához kapcsolódóan idén is változatos programokkal köszöntik azokat a kerületben élő édesanyákat, akik anyatejjel táplálják gyermeküket, illetve azokat az édesanyákat is, akik a Heim Pál Kórház Anyatejgyűjtő Állomására leadott női tejjel a kerületi kis súllyal született babáknak tudnak segíteni. Az idei egészségnap számos tartalmas programot, bemutatót, ingyenes szűrővizsgálatot és tanácsadást kínál a családok számára.

15. alkalommal rendezik meg pénteken az Óbudai Kisgyermekes Családok Egészségnapját Óbuda-Békásmegyer Védőnői Szolgálata szervezésében. Az Óbudai Kulturális Központban tartott rendezvény jó lehetőséget teremt arra, hogy a védőnők kötetlen formában találkozzanak a kerületben élő családokkal, bemutassák a kisgyermekes családok számára a védőnői tanácsadók klubfoglalkozásait, a kerületi egészségügyi és szociális intézmények – kisgyermekes családokat érintő – munkáját, tartalmas kikapcsolódást nyújtsanak a családoknak.

Találkozhatnak szoptatást segítő, csecsemő- és kisdedtáplálási bemutatókkal, babakonyhával, babamasszázs bemutatóval. Megismerkedhetnek az újszülött és csecsemő újraélesztés technikájával, különböző babahordozó eszközök kötözési módjaival. A színházteremben kialakított játszóházban az óbudai védőnői tanácsadók baba-mama klubjainak programjait és számos egyéb, gyermekekkel foglalkozó szervezetet ismerhetnek meg. Az önkormányzat és az óbudai szociális intézmények részvételével tájékozódhatnak a gyermekes szülőknek járó támogatásokról, szolgáltatásokról, a bölcsődei és óvodai beszoktatás menetéről.

Az ünnepség Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármesterének köszöntőjével veszi kezdetét, majd ezt követően átadásra kerül az óbudai vándorbölcső immár 4. kis lakója számára. A programok egészen 13 óráig várják valamennyi kerületi várandóst, 0-3 éves korú gyermekkel érkező anyukát, apukát és nagyszülőt. A rendezvényre látogatók között számos, a kiállítók által felajánlott ajándékcsomagot sorsolnak ki. Az ingyenesen látogatható rendezvény alatt babakocsi megőrzést, szoptatási és pelenkázási lehetőséget is biztosítanak.

Részletek: https://www.facebook.com/events/716074648844881/