Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Kiskertjére is költ az óbudai Montessori Óvoda a Közösségi Költségvetésben elnyert ötmillióból

2020. december 8., 15:26

Az óbudai Gyermeksziget Montessori Óvoda azok közé az óvodák közé tartozik, amelyek lehetőséget kaptak ötmillió forintos fejlesztésre Közösségi Költségvetés 2020 kampányunk keretében, ugyanis a körzetükben rájuk érkezett a legtöbb szavazat. Összesen 50 millió forint sorsáról dönthettek a kerületiek a kampányban.

„Segíts nekem, hogy magam csinálhassam.” Maria Montessori a róla elnevezett világhírű pedagógiai szemlélet elindítójának idézett öt szava, ha lehetséges, egy mondattal összefoglalja, hogyan látja ő és számos követője a gyermekek világát.

Az óbudai Gyermeksziget Montessori Óvoda szintén hivatásának tekinti a gyermekek érzelmi biztonságát, képességeik kibontakoztatását és szabadságuk tiszteletben tartását.

„Örülünk, és köszönjük, hogy a szülők mellett a kerület lakói is támogatják és elismerik, fontosnak tartják céljainkat, – mondta Stefán Mariann óvodavezető, amikor gratuláltunk ahhoz, hogy Közösségi Költségvetés 2020 programunkban a körzetben szavazók döntése alapján ők fordíthatnak ötmillió forintot intézményük fejlesztésére. – Valljuk, hogy a gyermeki aktivitás feltétele a szabad mozgás és a változatos tevékenység, és ehhez fontos a köré felépített környezet. Így az óvoda két bejárati ajtajának és a hozzájuk tartozó előterek újakra cserélésére és felújítására is szeretnénk költeni a megnyert összegből.”

A tervek között ott szerepel még két csoportszoba nyílászáróinak cseréje, az utcai front festése és az óvoda előtti kiskert lekerítése. Hiszen a Montessori-szemléletben nevelt gyerekek szociális és természeti környezetükkel is harmóniában növekednek.

„Az óvodánk előtti területet magunk csinosítgatjuk, ültetjük be növényekkel, ezt szeretnénk megóvni egy kis kerítéssel. Nem kizárni szeretnénk innen az erre járókat, éppen ellenkezőleg, azt szeretnénk, hogy mindannyian, óvodások, itt élők együtt gyönyörködhessünk benne.”