Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Kitüntetések a Közbiztonsági napon

2013. május 6., 13:08

Az Óbuda-Békásmegyer Közbiztonságáért Díjat 2001-ben alapította az önkormányzat. Átadására minden évben Óbuda Napján a Közbiztonsági nap keretén belül a békásmegyeri Csobánka téren kerül sor.

Békásmegyeren –  a hagyományok folytatásaként – nagyszabású Közbiztonsági napot tartottak május 4-én , a kerület napján. A rendezvényen reggel 10 órától  tűzoltó-, mentő-, katasztrófavédelmi bemutatókkal várták a családokat. A tűzoltó- és mentőbemutatón ezúttal egy igazi katasztrófahelyzetet ismerhetett meg a közönség.  A szituációs gyakorlat során egy kigyulladt autó oltási akcióját illetve a sérültek ellátásának folyamatát mutatták be a szolgálat dolgozói.  Nem sokkal ezután került sor az Óbuda Közbiztonságáért Díj átadására, mely díj alapításával éppen ezt az áldozatos, bátor és kitartó munkát kívánja elismeri és jutalmazni Óbuda-Békásmegyer vezetése.

15Az idén is hat díjazott vehette át az ezüstözött bronz érmet, valamint az ezzel járó pénzjutalmat, továbbá egy fő polgármesteri dicséretben részesült.

Kern Mónika rendőr őrnagy az elmúlt közel tíz évben  a vizsgálati munka és egyéb szakmai területeken is jelentős tapasztalatokat szerzett. Kiemelkedő munkavégzésének eredményeként 2008. január 1-től fővizsgálónak, 2009. szeptember 1-től pedig kiemelt fővizsgálónak nevezték ki. A nagyszámú civil pályáról, illetve Rendőrtiszti Főiskoláról érkező pályakezdő rendőr segítése érdekében jelentős mentori tevékenységet végez. Vezetői a továbbiakban magasabb beosztásban is számítanak munkájára, munkatársai felnéznek rá, elismerik munkáját és a mindennapi munkavégzés során számíthatnak a segítségére, szakmai tapasztalatára. Eredményes munkája elismeréseként több alkalommal részesült dicséretben és jutalomban. 0708 Décsi Gábor rendőr törzszászlós a rendőrkapitányság legeredményesebben dolgozó munkatársai közé tartozik, rendkívül nagy intézkedési aktivitása és szervezet iránti lojalitása az állomány előtt példaképpé formálta. Mindenfajta szolgálati feladat ellátására igénybe vehető, magas szinten képzett rendőr. A szolgálat példamutató ellátásáért két esetben elnyerte az „Év körzeti megbízottja Díjat”. Magas színvonalon végzett munkája mellett rendészeti szakközépiskolai, szakmai gyakorlati oktatóként is tevékenykedik. Az állományba újonnan érkező próbaidős rendőrök képzésében, nevelésében jelentős és meghatározott szerepet tölt be. Munkavégzésével nagymértékben hozzájárul kerületünk bűnmegelőzési és bűnüldözési céljainak megvalósításához.

Kőműves Attila tűzoltó zászlós az elmúlt 12 év során számtalan sikeres tűzoltásban vett részt a kerületben, köztük olyan kiemelt tűzesetekben, mint a Nyugati aluljáróban, a Flórián Központban, a Gyömrői úti textilgyárban keletkezett tüzek. Részt vett a Műegyetem pincéjében a tragikus kimenetelű tűz oltásában is. Szakmai és emberi tulajdonságai alapján a III. kerületi tűzoltóság meghatározó személyisége, munkáját lelkiismeretesen, nagy odafigyeléssel, precízen látja el, melyet elöljárói számos elismerésben fejeztek ki.0911Mudri Zoltán közterület-felügyelő  2008. márciusától dolgozik i Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyeletnél, ahol az alakulófélben lévő közterületi szolgálat szervezésében, kialakításában tevékenyen részt vett. 2011-ben csoportvezető-helyettesi, majd 2013-ban csoportvezetői beosztásba került. Intézkedéseit a megfontoltság, nyugalom és következetesség jellemzi. Példát mutat munkatársainak, akik feltétel nélkül elfogadják tanácsait, intézkedéseit és a közterületi tevékenység során a problémák megoldásában igénylik közreműködését.  A lakossággal való kapcsolata is kiváló.

Turcsányi Gábor mentőszakápoló  2000. júniusától dolgozik az OMSZ Csillaghegyi Mentőállomáson. Folyamatosan képzi magát 2005-ben Ápoló és ALS Provider, 2007-ben alapfokú tűzoltói, 2008-ban KIM és mentőmotoros speciális képzettséget szerzett. 2003. óta a mentőszolgálat mellett részfoglalkozásban a Szent Margit kórházban dolgozik, valamint 2008. óta a nyári szezonban mentőrobogón teljesít szolgálatot. Az elmúlt években folyamatosan a Máltai Szeretetszolgálat Rohamkocsiján is havonta ingyenes szolgálatot teljesít. A Csillaghegyi Mentőállomáson a „Kiemelt Mentőgépkocsi” szakmai csapatnak oszlopos tagja. Sokat tesz a mentőállomás szakmai színvonalának javításáért, a jó kollektíva kialakítása érdekében. Részt vesz a belépő dolgozók egészségügyi szakmai képzésében. A kerületi társszervek, intézmények, iskolák rendezvényein mindig számítani lehet munkájára, a mentőalapítvány munkáját aktívan segíti.

1213

Szűcs-Mátyás Renáta polgárőr kerületünk közbiztonságának javításáért érzett felelősségtől vezérelve 2009-ben részt vett a III. kerületi Polgárőr Egyesület megalapításában. A kezdetektől fogva folyamatosan és aktívan vesz részt a napi járőr és ügyeleti feladatok végrehajtásában, szakmai megbízottként azok szervezésében, az adminisztrációs feladatok megoldásában, a pályázatokkal kapcsolatos, valamint egyéb pénzügyi elszámolások, nyilvántartások példás vezetésében. A közösség bizalmából 2011. júliusa óta az egyesület alelnöke. Napi rendszerességgel ellenőrzi a polgárőr járőrök feladat végrehajtását, segédelőadóként részt vesz a kerület iskoláiban, nyugdíjasházaiban tartott bűnmegelőzési és áldozatvédelmi prevenciós előadásokon. Az egyik legtöbb szolgálati órát teljesítő polgárőre az egyesületnek.

14Az idén egy rendkívüli esemény kapcsán polgármesteri dicséretben részesült Pásku Károly Szabolcs rendőr főhadnagy a BRFK III. kerületi Rendőrkapitányság tisztje, aki 2013. március 21-én megmentette egy járókelő életét. A főhadnagy szolgálati időn kívül  a III. kerület Pacsirtamező utca és Tímár utca kereszteződésében látta, hogy egy férfi összeesik a járdán. Odasietett és mivel a férfi nem mutatott életjeleket, megkezdte a férfi újraélesztését, az előzőekben az önkormányzat által szervezett képzésen tanultak alapján.A szívmasszázst a mentők kiérkezéséig folyamatosan alkalmazta, ezzel fenntartva a beteg keringését, melynek köszönhetően a mentőknek defibrillátor segítségével sikerült stabilizálniuk a beteg állapotát.