Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Klasszikusok és kortársak – Együtt ünnepeltük a magyar költészet napját idősklubjaink tagjaival

2022. április 13., 18:10

A magyar költészet napja alkalmából irodalmi műsorra vártuk idősklubjaink versbarát tagjait. A Kiskorona utcai klubban Mohácsi Attila színművész zenés-verses délutánjára igen sok érdeklődő érkezett.

„A magyar költészet napja a kitüntetett találkozások ideje is költőinkkel, műveikkel, azok előadóival – mondta köszöntőbeszédében Béres András, kulturális ügyekért felelős alpolgármester. – Természetesen nem csupán ezen az egyetlen napon foglalkozunk versekkel, nem csupán ezen az egyetlen napon gazdagít, lelkesít vagy éppen vigasztal minket a költészet ereje.”

Az Óbudai Szociális Szolgáltató Intézmény Kiskorona utcai dísztermében irodalmi műsorral köszöntöttük a magyar költészet napját. Mohácsi Attila színművész színes és színvonalas válogatásában klasszikus és kortárs költőink művei mellett megzenésített versek is szerepeltek.

A Győri Nemzeti Színház művésze nem első ízben fogadta el meghívásunkat, hogy idősklubjainkban műsorral kedveskedjen a vendégeknek. A kerületi idősek napi rendezvénysorozatunkon is ő volt az egyik meghívott előadó, ahogyan arra is igent mondott, hogy a klubjaink művészeti fesztiváljára készülő tagoknak segítsen a felkészülésben. Köszönjük!