Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Klímabarát díjas lett önkormányzatunk – Május 10. madarak és fák napja

2022. május 10., 09:19

A madarak és a fák napja jó alkalom arra, hogy évről évre újragondoljuk korunk emberének kapcsolatát a természettel. Ezúttal Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat környezetbarát projektjei közül hozunk példákat.

A madarak és fák napja egyik központi üzenete, hogy környezetünk megóvását a gyerekek nevelésével, szemléletformálásával kell kezdenünk, azzal, hogy példát mutatunk: a természeti források óvnunk, védenünk kell.

Örömmel üdvözöltük, hogy kerületi óvodásaink is csatlakoztak az Énekelj az Erdőben kezdeményezéshez madarak és fák napja alkalmából. Köszönjük óvodapedagógusainknak, hogy támogatták a kezdeményezést.

Önkormányzatunk tavaly indított madárbarát programjának sikerén felbuzdulva idén fecskefészek-kihelyezési akciót hirdetettünk a környezetünkben élő madarak védelméért. Burján Ferenc, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat klímaügyekért, környezetvédelemért és fenntarthatóságért felelős alpolgármesterének kezdeményezésére először indult kerületünkben fecskevédelmi program. Köszönjük, hogy ilyen sokan csatlakoztak projektünkhöz.

Szintén tavalyi sikertörténetünket folytatva hirdettük meg: idén is keressük a kerület kedvencét, az év legfontosabb fáját! Május 20-ig várjuk a javaslatokat az Óbuda fája 2022 címre.

Mivel Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat a környezettudatosságot, a klímavédelmet, a fenntarthatósági törekvéseket kiemelten kezeli, örömmel és büszkén jelentjük, hogy klímabarát díjat nyert önkormányzatunk! A Klímabarát Települések Szövetségének pályázatán első lett kerületünk, így büszkén jelenthetjük: a budapesti kerületek közül Óbuda-Békásmegyer tesz a legtöbbet a klímavédelemért, a fenntarthatóságért!

Köszönjük, hogy továbbra is partnereink abban, hogy Óbuda-Békásmegyer zöldebb, fenntarthatóbb és élhetőbb legyen.

 

A Meseerdő óvodában is összegyűltek a gyerekek,
Gryllus Vilmos Somvirággal, kakukkfűvel című dalát énekelték el közösen: