Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Költözik a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság

2019. január 30., 07:52

Az Óbudai Bíróság három emeleten, több mint 4000 négyzetméteren működik majd.

Kezdetét vette az Óbudai Bíróság költözése a Buda Square irodaházba, ahol immár az igazságszolgáltatáshoz méltó, XXI. századi körülmények között intézhetik peres ügyeiket az állampolgárok és végezhetik munkájukat a bírósági dolgozók. – áll a Fővárosi Törvényszék közleményében.

Mint írják: a Lajos utcában lévő Buda Square irodaház kiválasztásánál fontos szempont volt a könnyű megközelíthetőség. Az épületet 2018-ban modernizálták.

Az Országos Bírósági Hivatal (OBH) már több éve foglalkozik azzal, hogy megteremtse az épületekben működő ügyfélközpontok egységes arculatát. Az egri és a szigetszentmiklósi helyszín után az Óbudai Bíróság a harmadik, ahol az OBH által adott iránymutatások alapján hozták létre az ügyfélközpontot. Az új irodában  külön gyermekmeghallgató-, mediációs szoba, illetve tanú-, ügyvéd- és ügyészváró is létesült.

Január 25-ig az ügyfeleket az óbudai Miklós utcai irodákban, január 28-tól pedig már a Lajos utca 46-48. szám alatti új épületben várják. A januárra kitűzött tárgyalásokat még a Miklós utcában tartják meg, február 1-től azonban már az ügyfelek is az új tárgyalókat látogathatják.

A bíróság új címe. 1036 Budapest, Lajos utca 48-66., telefonszáma (06 1 430 6500) és postacíme (1300 Budapest Pf.: 22.) azonban változatlan.

fotó: www.ujiroda.hu