Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Koncertsorozat időseknek

2019. április 9., 14:30

Az Óbudai Danubia Zenekar – működésének korai szakaszától kezdve – rendszeresen vesz részt az idős korosztály támogatásában, életminőségének javításában. Kiemelt szerepet vállalnak otthonuk, Óbuda-Békásmegyer nyugdíjasokat támogató intézményeinek illetve idősotthonainak kulturális életében.

Az országosan és nemzetközileg is ismert és elismert zenekar a folyamatos fellépések mellett a nyugdíjas zenerajongók számára is szervez hangversenyeket, melyek ingyenesen látogathatók. Az időpont- és helyszínválasztásokkal, a korosztály élethelyzetéhez illeszkedő körülmények biztosításával szeretnék, hogy minél könnyebben elérhetővé és megközelíthetővé váljanak a zenei programok az idősebb közönség számára is. Az elmúlt évek során az Új Óbuda Lakóterületi Egyesület Idősek Tanácsa, a Kiskorona Idősek Klubja, és az Óbudai Társaskör helyszínein került sor nagy sikerű hangversenyekre .

“Amikor ezekre a koncertekre készülök számomra gazdagító élmény, mennyi szépséggel találkozom a zeneművek és a hozzájuk kapcsolódó irodalom válogatása során. Mindig örömmel várom ezt a sorozatot. Az Idősek Klubjainak közönsége rengeteg tudást és talentumot halmozott fel. Gyakran megkeresnek, mert az elhangzott tartalomból szeretnének valamit magukkal vinni és megőrizni. Számukra újat és értékeset közvetíteni kihívás, megnevettetni őket ajándék. Szép köszönettel tartozom minden kollégámnak és segítőmnek,akik maximális felkészültséggel és szeretettel tartanak velem ezeken a bensőséges alkalmakon!”  – mondta el Vámos Kata, csellóművész és műsorszerkesztő.

A nyugdíjasok sem fukarkodtak a dicséretekkel, a zenekari emlékkönyvben olvasható az alábbi két üzenet:

“Újra és újra köszönjük az Óbudai Danubia Zenekar kiváló zenészeinek, hogy a megújuló természet, a ragyogó napsütés mellett lelki örömünket zenéjükkel, versválogatásukkal fokozták. Büszkék vagyunk arra, hogy Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata ilyen tehetséges, fiatal zenészeket támogat, akik a boldogság perceit hozták el most is a tavasz nyitányaként hozzánk.” –
Hatvany L. utcai IK és Heltai J. IK klubtagjai

“Hálásan fogadtuk a mai koncertet, ami nemcsak a muzsika szárnyán, hanem a költészet csodálatos világába is elrepített minket. A magas szintű zenélés összhangja nagy örömöt okozott minden klubtagunk számára. Kívánjuk, hogy a Húsvét ünnepe minden kedves muzsikus számára a feltámadást hozza el.” – Harrer Pál utcai Idősek klubja tagjai