Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Kondícióból: jeles!

2018. május 18., 09:16

Az ÓSZSZI Nyugdíjas Sport Kupájának résztvevői bebizonyították, a szépkorúak fürgén és jókedvűen küzdenek meg az érmekért. Sőt, az eredményhirdetésre várva még egy kis zumba is belefért!

300 kilométer per óra. Ekkora sebességgel száll a hagyományos tollaslabdánál tízszer nehezebb gyorstollaslabda. E különleges sportág világbajnoka, Darnyik Ágnes volt a díszvendége az idén 18. alkalommal megrendezett Óbudai Szociális Szolgáltató Intézmény (ÓSZSZI) Nyugdíjas Sport Kupának, amelyet hagyományosan a Kaszások Sportcsarnokában tartottak. A világklasszis nem csupán nézőként vett részt az eseményen, ő tartotta a bemelegítést is.

A rendhagyó kezdést követően indult az önkormányzat által támogatott verseny, amelyre Bús Balázs polgármester is ellátogatott, hogy személyesen biztassa a sportos csapatokat, amelyek a kerületi idősklubok tagjaiból verbuválódtak. A rendezvény iránti érdeklődést jelzi, hogy 260-an jelentkeztek, közülük elődöntőkön válogatták ki a legjobbakat. A kupáért végül 31 csapat szállt ringbe, 22 a junior, 9 a senior korcsoport képviseletében.

A remek hangulatú ügyességi versenyek után egy kis ejtőzés következett. A kalóriák pótlásáról a Szociális Szolgáltató Intézmény gondoskodott, szendvicset, gyümölcsöt kínált a kifulladt versenyzőknek, akik ettől új erőre kapva egy rögtönzött zumbázással vezették le a verseny feszültségét.

Kora délután sor került az eredményhirdetésre és az érmek, kupák kiosztására is. Kelemen Viktória alpolgármester és Müller Istvánné intézményvezető  az alábbi csapatoknak adta át a megérdemelt elismerést:

Senior helyezettek:

  1. Hatvany Idősek Klubja
  2. Heltai Idősek Klubja
  3. Szérűskert Idősek Klubja

Junior helyezettek:

  1. Kiskorona Idősek Klubja 1. csapat
  2. Víziorgona Idősek Klubja 1. csapat
  3. Kiskorona Idősek Klubja 2. csapat

Külön elismerést érdemel a két legidősebb versenyző, Fülöp Istvánné és Nagy Mihály!

Gratulálunk minden résztvevőknek és köszönjük nekik, hogy  magatartásukkal, lelkesedésükkel a fiatalabb generációnak értéket és példát mutatnak!

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”83″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”100″ thumbnail_height=”75″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show as slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]