Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Konfliktust csökkentenének a kutya tulajdonosok

2016. május 25., 09:12

Békásmegyeren gyűltek össze a hétvégén mindazok, akik ebtartókként vagy érdeklődőként tenni szeretnének a felelős városi állattartás meghonosításáért és a nem állattartókkal kialakult konfliktusok mérsékléséért.

A szombati esemény házigazdája az Eb OVO Egyesület ezúttal az Elveszett Állatok Alapítványával közösen egy kötetlen, hétvégi rendezvény keretében kereste a kapcsolatot mindazokkal, akik távolságtartóan viszonyulnak a négylábúakhoz és gazdáikhoz. Amint arról már korábban hírt adtunk, az Eb OVO Egyesület együttműködési megállapodást írt alá az önkormányzattal annak érdekében, hogy elősegítsék a kutyatulajdonosok és kutya nélkül élők rendezett együttélését és párbeszédét a kerületben. Az Egyesület képviselői a közösségi tervezés részeként az új futtatók helyeinek kijelölésébe és azok kialakításába is bekapcsolódtak.

A hétvégi esemény kimondott célja az óbudai közterületek használatával kapcsolatos igények megismerése volt, emellett azonban az érdeklődőket gyerekprogramok, kutyás bemutató, állatorvosi vizsgáló és kutyatartási tanácsadás is várta.