Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Korcsolyaoktatás az iskolákban

2015. december 7., 11:05

Ősszel három kerületi általános iskola diákjai járhattak korcsolyázni tanulni a testnevelés órák keretében a Gepárd Jégcsarnokba az önkormányzat szervezésében.

Az Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata által biztosított ingyenes iskolai korcsolyaoktatás 2015. szeptemberében vette kezdetét, amelyben általános iskola 2. osztályos tanulói vesznek részt a tanterv szerinti testnevelés órák keretein belül. Az edzések november végéig tartottak, heti egyszeri alkalommal, kedd, szerda és csütörtöki napokon az óbudai Gepárdok Jégcsarnokban.

Korcsolyaoktatás_Első Óbudai Általános Iskola Gepárd jégcsarnok_3

A program első szakaszában az Óbudai Harrer Pál Általános Iskola, az Első Óbudai Német Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola és a Krúdy Gyula Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tanulói vettek részt.

A Gepárd Jégkorong Egyesület edzői remek érzékkel bántak a gyerekekkel, aki bizonytalan is volt kezdetekben, a sok bátorítás és dicséret miatt újra és újra lelkesen lépett a jégre a 11 hetes oktatási idő alatt. A gyerekek minden alkalommal 50 percet töltöttek a jégen, így ez alatt az időszak alatt lehetőségük volt a korcsolya alapjainak elsajátítására. Az edzők a sok játékos elem beépítésével megalapozták a gyerekek jégbiztonságát és gyorsaságát.

Korcsolyaoktatás_Első Óbudai Általános Iskola Gepárd jégcsarnok_2

Az Advent Óbudán rendezvénysorozat kereteiben két helyszínen térítésmentesen használható korcsolyapályák továbbra is kiváló lehetőséget biztosítanak, hogy a gyerekek kamatoztassák a már megszerzett tudásukat és tovább fejlesszék készségüket. Azoknak, akik még nem mozognak biztosan a jégen, az adventi pályákon is tartanak ingyenes korcsolya-oktatást. A Fő téren szerdánként 9:00-11:00, szombatonként 8-10 óra között, a Csobánka téren pedig csütörtökönként 9:00-11:00, és vasárnaponként 8:00-10:00 között. A jégpályákról élő webkamerás közvetítést nézhetnek meg EZEN az oldalon.