Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Kormányinfó: Szombaton nyithatnak a teraszok, este 11-től kezdődik a kijárási tilalom

2021. április 22., 12:43

Pénteken valószínűleg elérjük a 3,5 millió beoltottat, így szombaton kinyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai. Este fél 10-ig lehetnek nyitva, a kijárási korlátozás pedig este 11 órára módosul, jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón.

Jövő heten a 4–4,5 milliós határt is átléphetjük az oltásban, ezért aki most regisztrál, akár egy-két héten belül megkaphatja az oltást, mondta Gulyás.

A teraszok a boltokhoz hasonlóan fél 10-ig lehetnek majd nyitva, a kijárási tilalom azonban 11 órára módosul.

A héten döntenek majd a védettségi igazolvánnyal nem rendelkező 18 év alattiakról is, de Gulyás szerint nem érheti hátrány azokat, akik az életkoruk miatt nem oltathatják be magukat. A cél az, hogy legyenek nyári táborok, de a járványügyi szempontok fogják meghatározni a döntést, mondta. Hozzátette, hogy május második felében tudnak döntést hozni, és bíznak benne, hogy „a gyermekek számára felhőtlen lehet a nyár”.

Hozzátette: elsőként fogják megengedni a határok nyitásakor, hogy a magyar állampolgárok, családok láthassák egymást, utazhassanak a szomszédos országok között. A határok nyitásával azonban egyelőre óvatosnak kell lenni.