Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Környezetkímélő gépkocsik az önkormányzatnál

2016. július 4., 08:00

A Polgármesteri Hivatal által beszerzett négy új Volkswagen Óbuda zöld szemléletét és energiakímélő szándékát hivatott megjelenteni. Ezt jelzik a zöld rendszámok is.

Hibrid autók3Három új Volkswagen Golffal és egy Volkswagen Passattal bővült a hivatal gépkocsi flottája a képviselő-testület tavalyi döntésének megfelelően. A Faluház, az energetikai megtakarítást célzó pályázatok mellett a mostani gépkocsi beszerzésben is a városvezetés energiahatékonyság növelését célzó szándéka tükröződik.

A négy jármű közül az egyik e-Golf , azaz teljesen villanymotor hajtású. Egy feltöltéssel 150 km-t képes megtenni, mely épp elegendő a hivatal munkatársainak városi közlekedéséhez. (A lítiumion-akkumulátor otthoni elektromos hálózatról 13 óra alatt, míg speciális fali töltővel 8 óra alatt tölthető fel.) A kocsi 0% károsanyag kibocsátásával egyáltalán nem szennyezi Budapest levegőjét.

Hibrid autók1A másik három, konnektoros hibrid autó 50 km-t képes megtenni tisztán villamos hajtással. A szükséges teljesítményigénynek megfelelően működik a két motor egyszerre vagy külön-külön.

Az új kocsikhoz két töltőpont épül, az egyik a hivatal garázsában, a másik a forgalom elől elzárt Laktanya utcai parkolóban.