Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Környezetszépítés, virágosítás, közösségi gondolkodás – lezárult a “Tiszta virágos otthonunk, Óbuda-Békásmegyer” pályázat

2020. július 22., 16:21

A Burján Ferenc alpolgármester kezdeményezésére kiírt felhívásra érkezett pályázatok már a zsűri előtt vannak, személyes megtekintésre pedig július 27-én kerül sor. A kerületiek igényét a szép környezetre mi sem mutatja jobban, mint a beérkezett pályaművek.

A pályázatnak nem titkolt célja volt az, hogy akár magánszemélyként, akár közösségként, ösztönözze a kerületiek lakókörnyezetükkel kapcsolatos aktivitását, proaktivitását. “Az ezer mérföldes utazás is egy kis lépéssel kezdődik” mondja Lao-Ce. Az, hogy valaki rendben tartja, zöldíti környezetét, vagy éppen vigyáz tisztaságára, kis lépésnek tűnhet, de óriási jelentősége van egy közösség életében, hiszen kezük munkájában mindannyian gyönyörködhetünk, közérzetünket pozitívan befolyásolja a tiszta, virágos környezet. Azoknak a lelkes kerületiek gondolkodásmódja, akik fáradságot és időt nem kímélve munkálkodnak lakóhelyük szépítésén, reméljük sokak számára jelent majd követendő jó példát.

Az ő hozzáállásuk elismeréseként hirdette meg az önkormányzat a versenyt, díjazva ezzel lelkesedésüket és a zöld kerületért végzett erőfeszítéseiket.

 

 

 

 

A pályázati felhívásról írt cikkünket itt olvashatják.