Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Korok Napjával indult az Óbudai Nyár

2016. június 9., 13:18

Ünnepi felvonulással kezdődött a rendezvénysorozat, de a következő hétvégeken is színes programokkal várják a látogatókat a kerület kulturális intézményei.

Ünnepi felvonulással, változatos programokkal elevenítették meg az ókor, a középkor, a barokk és az újkor időszakát az Óbudai Nyár nyitórendezvényén, a Korok Napján, melyet június 4-én tartottak a városrész több pontján. Az Óbudai Turisztikai Egyesület, az Óbudai Kulturális Központ, az Óbudai Társaskör, az Óbudai Múzeum és az Aquincumi Múzeum együttműködésének köszönhetően a résztvevők a Fő téren, a Szentlélek téren, a Zichy- udvarban és a Krúdy-negyedben barangolhattak az időben. 

korok napja 2016

Barangolás az időben

Az Óbudán fellelhető régészeti, építészeti emlékek az ókor, a középkor, a barokk és az újkor időszakát ölelik fel. Ennek kapcsán szerveződött a Korok Napja fesztivál, látványos, a korokat idéző felvonulással, majd programokkal.

DSC_6676A Fő tér-Kórház utca-Pacsirtamező utca-Lajos utca- Árpád fejedelem útja-Fő tér útvonalon tartott felvonuláshoz bárki csatlakozhatott. Ezt szép számmal meg is tették. A Krúdy-negyed intézményei a tavalyi évhez hasonlóan idén is a századfordulót képviselve vettek részt a Korok fesztiválján. Az Óbudai Társaskör, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, az Óbudai Népzenei Iskola, a Kéhli Vendéglő, valamint a Mókus Sörkert és Étterem kulturális és gasztronómiai élményt nyújtva járult hozzá az eseményekhez, csakúgy, mint az Esernyős – Óbudai Kulturális, Turisztikai és Információs Pont. Az Aquincumi Múzeum által szervezett események házigazdája Papp János színművész volt. Az érdeklődőket ókori és középkori kézműves foglalkozással valamint légiós táborral fogadták. Óbuda szívében minden korosztály találhatott számára érdekes programot. A kisebbeket Varró Dániel költő szórakoztatta.

A közönség este a Flame flowers csoport „Lángok keringője” című tűzshow-ját láthatta a Fő téren, miközben a Zichy-udvarban Gasztonyi Dániel mestersolymász és a Familia Gladiatoria tartott bemutatót.

Izgalmas programok

ony_newsletter_bannerA következő két hétvégén felpezsdül Óbuda, minden korosztály találhat magának júniusban elfoglaltságot. Június 11-én szombaton az Óbudai Platán Könyvtárban 10 órától Pacák a Placcon címmel várják a kisebbeket egy szünidőváró fabrikáló délelőttre. Jelszó: felejtsd el az ecsetet, fess kézzel, lábbal! Másnap, 12-én az Aelia Sabina Percussion Orchestra ad ingyenes koncertet a Csobánka téren 18 órától.

Június 17-én pénteken megkezdődnek a Fő téri koncertek is, a sort a The Speakeasies Swing Band nyitja 19 órától, vasárnap pedig az Óbudai Danubia Zenekar ad ízelítőt a munkásságából Oláh Kálmán és Malek Andrea közreműködésével, szintén este 7-től.

Az Óbudai Nyár programsorozat eseményeiről a www.obudainyar.hu weboldalon tájékozódhatnak.