Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Koronavírus-fertőzött az Óbudai Százszorszép Óvoda egyik alkalmazottja

2020. november 3., 14:03

Dr. Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármesterének friss közleménye szerint a szükséges intézkedéseket azonnal megkezdték, a helyiségeket fertőtlenítik, az érintettek tájékoztatása folyamatban van.

“Az Óbudai Százszorszép Óvoda Színes Gyermekkert tagóvoda egyik dolgozójának pozitív Covid-19-teszt-eredményéről kaptam tájékoztatást. A dolgozó október 31-én (pénteken) járt utoljára az intézményben – adta hírül közösségi oldalán a polgármester.  – Az intézményvezető haladéktalanul értesítette az illetékes szerveket, a járvány kivizsgálását és kezelését a járványügyi protokoll szerint végzik. Az érintettek (az óvoda többi munkatársa, szülők) tájékoztatása folyamatban van. A dolgozók, az oda járó gyermekek és családjuk biztonsága érdekében az Országos Tisztifőorvos által kiadott eljárásrend szerint az állami intézmények elkezdik a lehetséges kontaktok felkutatását. Ehhez az önkormányzat minden segítséget haladéktalanul megad. Kérjük az érintettek közreműködését a folyamat során.”

Információink szerint összesen 26 gyermek és 9 dolgozó lehet érintett járványügyi intézkedésekben.

Ahogy dr. Kiss László írja, az óvoda érintett csoportszobáinak, öltözőinek, helyiségeinek teljes körű fertőtlenítését azonnal megkezdték.

“A szülőket kérem, kísérjék figyelemmel az intézmény Facebook-oldalát, indokolt esetben az óvodavezetőtől, dr. Bozzayné Káli Tündétől kérhetnek tájékoztatást a kali.tunde@kszki.obuda.hu e-mail-címen.”

A polgármester újra hangsúlyozta: “Az óvodák biztonsága érdekében eddig is számos intézkedést tettünk, de rendszeresen áttekintjük a tennivalóinkat. Az óvodai programok esetén további korlátozások várhatóak a korábbi években megszokottakhoz képest. Kérjük mindenki megértését, a gyermekink védelmében kerül sor erre. Abban az esetben, ha bármely szülő/gondozó nem kívánja az óvodai ellátást igénybe venni, továbbra is orvosi igazolás nélkül megteheti.

Polgármesteri utasítás alapján módosítottuk az intézmények házirendjét. Ez szigorította az intézményekben történő maszkviselés rendjét. Sajnos még nem mindenki érti, hogy e szabályok betartása közös érdekünk. Kérjük a maszkviselési és a távolságtartási szabályok betartását.”

A vírushelyzetben számos korlátozó intézkedést kellett tenni a kerület lakosainak biztonsága érdekében. Közös érdekünk, hogy ezeket az intézkedéseket fegyelmezetten betartsuk. ” A maszkviselési szabályokat szigorúan tartsuk be. Fontos, hogy a kézmosási, fertőtlenítési és távolságtartási szabályokat tartsuk be. Ha betegek vagyunk, ne menjünk közösségbe, forduljunk a háziorvosunkhoz” – hívja fel a figyelmet dr. Kiss László.

Vigyázzunk magunkra és egymásra, vigyázzunk közösségünkre!