Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Korszerű diagnosztikai és orvostechnológiai eszközöket kapott a Szent Margit Rendelőintézet

2020. szeptember 10., 14:02

Az Egészséges Budapest Program keretein belül tovább folytatódott a Szent Margit Rendelőintézet eszközparkjának fejlesztése. Ezúttal is több szakrendelés bővült olyan eszközökkel, amelyek a páciensek korszerű diagnosztizálásában és gyógyításában nyújtanak segítséget. Az új eszközöket Dr. Kiss László polgármester és Dr. Budai András, a rendelőintézet ügyvezető igazgatója közösen tekintette meg.

Az Urológia szakrendelés az inkontinencia hatékony kezelésében segítséget nyújtó elektro-stiumlációs eszközzel, valamint egy flexibilis video-cystsocoppal lett gazdagabb.

A Gyógytorna egy új kezelőággyal gazdagodott, melyet a mozgásukban korlátozottak is könnyebben tudnak használni. Dr. Budai András elmondta: terveik között szerepel, hogy minden olyan szakrendelésen, ahol feküdniük kell a betegeknek a vizsgálat során, legyen ilyen speciális kezelőágy.

A Neurológia szakrendelésre egy hiánypótló, több éve várt készülék, egy EEG vizsgáló eszköz érkezett. Az elektro-encefalográf az agy elektromos jeleit detektálja lokalizáció szerint. Az eszköz annyira korszerű, hogy alvás alatti vizsgálatokat és alvás közbeni monitorozást is lehetővé tesz, valamint programjaiban tartalmaz modern képi megjelenítéseket, mellyel az agyi eltérést jobban lokalizálni lehet. Az EEG vizsgálat nem csupán az epilepsziás betegek ellátásában és követésében alapvető eszköz, de komoly differenciál diagnosztikai jelentősége is van a tisztázatlan eredetű tudatzavarral vagy eszméletvesztéssel járó rosszullétek, kórállapotok elkülönítésében.

A Szemészeti szakrendelés is több új eszközzel bővült: szemüveg szekrénnyel, diagnosztikai lencsékkel, szemnyomás mérővel, valamint egy olyan készülékkel, amely a fénytörési hibák megállapításában és dioptria mérésében nyújt segítséget.

A Csobánka téri rendelőbe a Kardiológiára futópad és digitális mérőeszközök, az Urológiára új műtőlámpa, a Tüdőgondozóba pedig spirométer érkezett.

„A diagnosztika és a rendszeres szűrés kiemelkedően fontos az egészség megtartása érdekében. Bízom benne, hogy az új eszközök segítségével az egyes betegségek még időben felismerhetők és gyógyíthatók lesznek” – mondta el Dr. Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere az új orvostechnológiai eszközök megtekintése után.

„A beszerzett korszerű eszközöknek köszönhetően tovább növekedik a betegellátás színvonala, és a betegelégedettség mértéke. Az új eszközök révén olyan diagnosztikus és terápiás beavatkozások is elérhetővé válnak rendelőintézeteinkben, melyeket a kerületi lakosok eddig csak a kerületen kívül tudnak igénybe venni” – foglalta össze Dr. Budai András, a Szent Margit Rendelőintézet ügyvezető igazgatója.