Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Köszönet a bölcsődéinkben dolgozóknak! – Április 21. a bölcsődék napja

2021. április 21., 10:18

Április 21. a bölcsődék napja hazánkban. Szeretnénk kifejezni megbecsülésünket értékes munkájukért, amelyet minden egyes nap végeznek. Ebből az alkalomból dr. Kiss László polgármester köszöntötte bölcsődéink dolgozóit. A járványhelyzetre tekintettel csak az intézményvezetővel, Zelei Ágnes Annával találkozhatott személyesen, aki minden bölcsődei dolgozónknak tolmácsolta üzenetét.

Tudjuk, ha az édesanya vagy édesapa nyugalommal, békével, bizalommal a szívében hagyja ott kisgyermekét a bölcsődében reggelente, akkor a gyermek nyugodt, békés, bizalommal teli lesz az egész nap, és kíváncsi örömmel tekint mindenkire és mindenre a környezetében.

Igen, a sok érték között talán az a legnagyobb, amelyet a bölcsődei dolgozók teremtenek, hogy jó szívvel rájuk bízhatjuk legféltettebb kincsünket, a gyermekünket: a bizalmunk, amelyet kivívtak és megőriznek.

„Köszönöm minden bölcsődei dolgozónk kitartó és áldozatos munkáját”, mondta dr. Kiss László, aki a különleges helyzetre való tekintettel az idei bölcsődék napja alkalmából egyelőre csak az Óbudai Egyesített Bölcsődék intézményvezetőjével találkozott személyesen.

Zelei Ágnes Anna minden munkatársa nevében köszönte meg az üdvözlő szavakat és az önkormányzat háláját jelképesen kifejező virágcsokrot, ajándékcsomagot.

Az intézményvezető a találkozón arról is beszélt, hogy amióta ismét működnek az óvodák, több kisgyermek érkezik reggelente a kerületi bölcsődékbe, de még mindig sokuk maradt otthon: a 830-as létszámból 515 kisgyermek esetében vettek igénybe bölcsődei ellátást az elmúlt napon.

A bölcsődei kisgyermeknevelők szeretetteljes és magas színvonalú munkájáért, amellyel gyermekeinkről gondoskodnak, hálával tartozunk. Ahogyan azért is, hogy immár több mint egy esztendeje az újabb és újabb kihívásokat hozó időkben is kitartanak.

Abban a reményben mondunk köszönetet áldozatos munkájukért, hogy hamarosan személyesen is megtehetjük ezt, és újra együtt ünnepelhetünk.