Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Köszönet a rendvédelmi szervek dolgozóinak

2016. december 15., 15:13

Bús Balázs polgármester az év vége közeledtével személyesen mondott köszönetet a kerület rendvédelmi szerveinek.

Óbuda-Békásmegyer polgármestere kiemelte, hogy nagyon jó a kerületi rendvédelmi szervek között az együttműködés, illetve az önkormányzattal is hatékonyan működnek együtt a szervezetek. Megemlítette, hogy az idén is, mint minden évben több közös projektje volt a hivatalnak a rendvédelmi szervekkel. Ezek a közös programok a továbbiakban is folytatódni fognak.

img_8044

Az ünnepélyes köszönetnyilvánítás után Varga Ferenc a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltó dandártábornoka beszédében gratulált az elismerésben részesült munkatársaknak. A köszöntőben visszaemlékezett arra,  hogy éppen 30 éve, hogy hivatásos tűzoltó lett itt Óbudán, s ebből a 30 évből 25 évet itt is töltött Óbudán. Hozzátette, hogy a polgármester úrral is 20 éves az ismeretsége és ezen időszak alatt azt tapasztalta, hogy Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata kiemelt figyelemmel van a közbiztonság területén dolgozók  iránt. Megemlítette, hogy a rendszerváltozás után, itt Óbudán volt az első fővárosi tűzoltó majális, és azóta is a fővárosi tűzoltók minden évben itt a kerületben koszorúznak az óbudai Flórián szobornál. Emellett a 3. kerületben volt az első közös rendőr-tűzoltó nap rendezvénye, amit most már 5 éve fővárosi szinten is a Városligetben  együtt ünnepel a két szervezet.

Kiemelte, hogy  valamennyi fővárosi kerület közül itt Óbudán került megalakításra először a kerület Közbiztonságáért Díj, amit rendőrök, tűzoltók, mentők és a közbiztonság területén dolgozó más szervezetek tagjai kaphattak meg. Beszéde végén még egyszer gratulált minden rendvédelmi dolgozónak elhivatottságukért  és, hogy esküjüknek megfelelően töretlenül végzik  munkájukat.