Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Köszönjük a felajánlásokat!

2020. május 18., 18:04

A III. kerületi önkormányzat mindent megtett és megtesz a kerületiek egészségének, biztonságának védelme érdekében a járványveszélyben. Hamar kiderült azonban, hogy a védekezés színvonala széles társadalmi összefogás nélkül nem tartható. A III. kerületi magánszemélyek és cégek bizonyították, hogy Óbuda-Békásmegyeren működik az összefogás. A felhívás megjelenése óta eltelt időszakban több, mint 15 millió forint gyűlt össze a kerületi adományszámlán.

Az adományozók között magánszemélyeket, egyházat és kerületi vállalkozásokat is találunk. A számlára elsőként dr. Kiss László polgármester ajánlotta fel egy havi tiszteletdíját. Kezdeményezéséhez pártállástól függetlenül több képviselő is csatlakozott. A múlt vasárnap kitüntetett Pro Óbuda díjasok, Gombos Albertné, Dr. Markovits György és Gyimesi Róbert, valamint a kerület új díszpolgára Dr. Csókay András, szintén felajánlották a díjukkal járó összeget a védekezés javára.

A támogatások nagyságrendjéből látszik, hogy milyen fontos a III.  kerületiek számára pátriájuk és  közösségük, hogy az összefogás működik.

A védekezéssel összefüggésben a mai napig több, mint  15 millió forint pénzbeni befizetés, és több, mint 1,5 millió forint értékű tárgyi felajánlás  történt.

Köszönjük minden adományozónak!