Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

„Köszönjük a közszolgák helytállását!” – Dr. Kiss László polgármester beszédet mondott a Közigazgatás napi ünnepségen

2020. július 1., 14:14

Július elsején, a Közigazgatás Napja központi ünnepségén, a Főpolgármesteri Hivatal dísztermében mondott beszédet Dr. Kiss László polgármester, a Budapesti Önkormányzatok Szövetségének társelnöke. Megköszönte a köz szolgálatában dolgozóknak, hogy a veszélyhelyzet idején sem hagytak cserben minket.

„Ma a közigazgatás napján, emlékezzünk meg a közszolgákról, azaz azokról a kollégáinkról, akik a közigazgatásban dolgoznak. Szolgák ők, a szó legnemesebb értelmében, szolgálatot teljesítenek a közjóért,” mondta beszédében Dr. Kiss László. „Lehet, hogy láthatatlanul, egy hivatali szobában, de valamennyien azért dolgoznak, hogy ez egy élhető, működő ország legyen. Élhető, akár egy fővárosi kerületről, akár a legkisebb településről van szó.”

Óbuda-Békásmegyer polgármestere saját és minden döntéshozó felelősségéről szintén megosztott gondolatokat: „Nagy a felelősségünk abban, hogy milyen példát mutatunk. Különben, hogyan várhatnánk el közszolgáinktól, hogy legjobb tudásuk szerint, ismereteiket mindig megújítva lássák el feladataikat, ha mi magunk nem teszünk azért, hogy mindenkor felkészülten állhassunk a nyilvánosság elé vagy tájékozottan vehessünk részt egy vitában.”

A központi ünnepségen, melyet a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozó Szakszervezete és Budapest Főváros Önkormányzata szervezett, a polgármester a példamutatás gondolatához hozzáfűzte: „Hogyan várhatnánk el közigazgatásban dolgozóktól, hogy igazságosan, diszkriminációmentesen, az esélyek egyenlővé tételén munkálkodjanak, ha nekünk magunknak nem ez minden törekvésünk. Elsősorban magunktól kell ezt elvárnunk, csak utána következhet mindenki más.”

Végül Dr. Kiss László megköszönte minden, a köz szolgálatában dolgozónak, hogy a veszélyhelyzet idején szintén elkötelezetten, – akár saját és hozzátartozóik egészségéért is aggódva -, de folytatták hivatásukat, tudva, hogy a járvány okozta krízisben hány és hány bajba jutott család és vállalkozás szorul segítségre.

Közigazgatás Napja,Dr.Kiss László beszéde a Főpolgármesteri Hivatal díszterméből

Uverejnil používateľ Óbuda – Békásmegyer Polgármesteri Hivatala Streda 1. júla 2020