Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Köszönjük egészségügyi dolgozóink áldozatos munkáját, kitartását! – Átadtuk a Semmelweis-napi díjakat

2021. június 25., 18:34

A magyar egészségügy napja alkalmából megköszöntük mindazok munkáját, akik a harmadik kerületben élők színvonalas egészségügyi ellátása érdekében kitartóan dolgoznak. Ünnepségünkön többek között Óbuda Lakosságának Egészségéért Díjat, Polgármesteri Dicséreteket és elismerő oklevelet adott át dr. Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere.

A közelgő július elseje a hazai orvoslás és betegápolás legjelesebb napja. Ezen a napon ünnepeljük Semmelweis Ignác Fülöp születésnapját, amely egyben a magyar egészségügy napja is. És hagyományosan minden évben ekkor adjuk át az elismeréseket a kerületi egészségügyi szolgálatban kiemelkedően elhivatottan dolgozó munkatársaknak.

Nem engedték el a rájuk bízottak kezét

„Bármily fájdalmas, bármily nyomasztó is a beismerés, nem a letagadásban rejlik ellenszere – idézte Semmelweis Ignác Fülöp szavait dr. Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere ünnepi beszédében. – És akik itt ülnek, pontosan tudják, hogy mennyire igaz Semmelweis gondolata. Nehéz is nekik most köszönetet mondanunk, hiszen nem mondhatjuk azt, hogy ezzel vége, hogy nincs több feladat, nincs több kihívás. Így különös hálával tartozunk az egészségügyben dolgozóknak. Hálával azért, amit eddig tettek értünk, és hálával azért, mert nem adják fel, és folytatják.”

Dr. Budai András a Szent Margit Rendelőintézet ügyvezető igazgatója köszöntőjében kiemelte, hogy munkatársai a világjárvány miatti átvezénylések során és az oltások gördülékeny megszervezésében értő szakmaisággal és emberséggel álltak helyt.

„Nagyon büszke vagyok a harmadik kerületi védőnőkre – mondta ünnepségünkön Schadek-Bíró Éva, Óbuda-Békásmegyer Védőnői Szolgálatának intézményvezetője. – A járvány hozta többletfeladataikat úgy látták el, hogy közben nem engedtek el a rájuk bízott kisgyermekes családok és várandós nők kezét, méltóan a több mint százéves hagyományokkal bíró hivatásunkhoz.”

Hivatástudat és emberség – dr. Bálint András, Óbuda Lakosságának Egészségéért díjasunk

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselő-testülete 2007-ben alapította az Óbuda Lakosságának Egészségéért Díjat. A kitüntetést lakossági indítványt követően képviselő-testületi döntés alapján ítélik oda évente. A díj olyan személynek vagy közösségnek adományozható, aki/amely a kerület lakosságának egészsége érdekében akár gyógyító-ápoló munkájával, akár a rehabilitáció vagy a betegségmegelőzés területén, akár az egészségügyben szervező munkájával kiemelkedő teljesítményt nyújtott.

Az idei év Óbuda Lakosságának Egészségéért Díj kitüntetettje dr. Bálint András felnőttháziorvos. A három szakvizsgával rendelkező háziorvos 1977-től dolgozik kerületünk egészségügyi ellátásában, praxisához magas lakosságszámú, kiterjedt körzet tartozik.

Bálint doktor gyógyító tevékenysége, közéleti szerepvállalása és tudományos munkássága mellett hosszú ideig aktívan közreműködött a medikusok és rezidensek háziorvosi képzésében is. Hivatástudatát, emberségét jól tükrözi többek között, hogy a jelenlegi járványügyi helyzetben végig rendelt, folyamatosan a betegei rendelkezésére állt.

„A díjat éppúgy megérdemlik, akik egész életben mögöttem álltak, és segítettek, mint én – e szavakkal köszönte meg dr. Bálint András, az Óbuda Lakosságának Egészségéért Díj kitüntetettje az elismerést. – A szüleim, a családom, a tanáraim, a szakmai mentoraim és természetesen a munkatársaim támogatása nélkül most nem állhatnék itt.”

Hűséggel a kerületben

Szép hagyománya van kerületünkben, hogy Semmelweis-nap alkalmából Polgármesteri Dicséretben részesülnek a kiemelkedő színvonalú munkát végző kollégák. 2021-ben dr. Bognár Bernadette felnőttháziorvos, Zeller Richardné körzeti nővér, Csontosné Dévai Éva iskolavédőnő és Kristonné Kiss Andrea fül-orr-gégészet szakmaiterület-vezető asszisztens.

A Szent Margit Rendelőintézet vezetése szintén a Semmelweis-napi ünnepségünk keretében ismeri el évről évre azon munkatársai hűségét, akik hosszú évek, évtizedek alatt bizonyították elkötelezettségüket szakmájuk és a páciensek iránt. Az idei évben Igazgatói Dicséretben részesül Gelencsér László Tamásné védőnő, dr. Hermány Margit, a gyermekfogászat szakterület-vezető főorvosa és dr. Solymosi Pál szájsebész-főorvos.

Rendelőintézetünk dolgozóinak helytállása a járvány idején

A Szent Margit Rendelőintézet szakdolgozói és orvosai szintén kivették a részüket a koronavírussal megfertőződött betegek ápolásában, gyógyításában. A szakdolgozók a Szent János Kórház, a tüdőgyógyászok pedig a Szent Margit Kórház Covid-osztályain végezték gyógyító tevékenységüket. Mindannyian példaként szolgálhatnak számunkra szakmai alázatuk, elhivatottságuk, kitartásuk és bátorságuk miatt.

Elismerő oklevélben, amelyet dr. Nagy Magdolna orvos igazgató és dr .Budai András ügyvezető igazgató adtak át, részesül a koronavírus-járvány leküzdésében nyújtott gyógyító tevékenységéért, áldozatos munkájáért, kitartásáért és bátorságáért: Juhosné Suták Andrea pszichiátriai ápoló, Solymosi Viktória pulmonológus-allergológus szakasszisztens, Kovács-Szatmári Anita ápoló, Soltész Adrien diplomás ápoló, Berke Viola OKJ ápoló, Káró Ildikó OKJ ápoló, Kurucz Gyöngyvér OKJ ápoló, Zalavári Zsuzsa OKJ ápoló, Farkas Valéria OKJ ápoló, Heiter Beáta laborasszisztens, Zámbó Xénia gyermekápoló, Halasi Miklósné általános ápoló és általános asszisztens, Árva Orsolya felnőttszakápoló, dr. Marosi Márta tüdőgyógyász és dr. Argay Katalin tüdőgyógyász.

Harmadik kerületi védőnők a frontvonalban

Óbuda-Békásmegyer Védőnői Szolgálata munkatársai a kerület egészségügyi ellátásában komoly szerepet kaptak, ami a pandémia másfél esztendejében különösen igaz volt.

Minden évben Védőnői Dicsérettel ismerjük el egy védőnő különösen elhivatott munkáját. Ebben az évben Perjési Zsuzsanna iskolavédőnő részesült dicséretben.

Hagyományt szeretnénk teremteni azzal, hogy Óbuda-Békásmegyer Védőnői Szolgálatánál dolgozó munkatársakat hűségük, szakmai teljesítményük, helytállásuk elismeréseként is köszöntjük.

Az idei évben szolgálati elismerésben részesül 30 éve töretlen munkájáért Aspermayer Erzsébet területi védőnő, valamint 40 éve töretlen munkájáért Balyiné Varga Cecília iskolavédőnő.

Területi és iskolavédőnőink a koronavírus elleni küzdelemben szintén feladatot vállaltak: az önkormányzati dolgozók, szociális intézmények, óvodák, bölcsődék, nyugdíjas házak lakóinak tesztelését végezték összesen 80 alkalommal, 2532 fő részére. És részt vettek a felnőttháziorvosok mellett a koronavírus elleni védőoltás szervezésében.

E munkájukért elismerő oklevélben részesült: Gál Adrienn, Király Dóra, Jankai Gyöngyi, Tébesz Mariann, Czákné Varga Ildikó, Perjési Zsuzsanna, Otruba Magdolna, Ferenczik Mariann, Fodor-Lini Anita, Csontosné Dévai Éva, Hevesiné Melczer Mónika, Kalocsai Diána, Tóth Zsuzsanna, Tóthné Urbánszki Mária, Volper Lászlóné, Brankovits Erzsébet, dr. Lesóné Bujdosó Natasa, Szegedi Istvánné, Bán Andrea, Fekete Zsófia.

Ünnepségünk zárásaként Tom Suha hegedűvirtuóz és zenekari kíséretének előadásával köszöntöttük kerületünk kitüntetettjeit.

Köszönjük minden, az egészségügyben dolgozó kollégának az egész éves kitartó, áldozatos munkáját! A díjazottaknak szívből gratulálunk!

 

Dr. Bálint András

dr. Bálint András, idei Óbuda Lakosságának Egészségéért Díjasunk

Dr. Bognár Bernadette

dr. Bognár Bernadette felnőttháziorvos Polgármesteri Dicséret elismerő oklevelet vehetett át dr. Kiss László polgármestertől

Dr Budai, Dr. Hermány, Szente Zsuzsa és a polgármester

dr. Budai András ügyvezető igazgató és Szente Zsuzsa ápolási igazgató adták át rendelőintézetünk Igazgatói Dicséretét dr. Hermány Margit főorvosnak

Schadek-Bíró Éva

Schadek-Bíró Éva, Óbuda-Békásmegyer Védőnői Szolgálatának intézményvezetője méltatta az összes kerületi védőnő munkáját

kerületi védőnő

A harmadik kerületi védőnők a járványhelyzetben rengeteget segítettek

Tom Suha

Tom Suha hegedűvirtuóz és zenekari kíséretének műsora zárta ünnepségünket

oklevél